Hirdetés

Hirdetés

Kevesebb a pénz, szerényebbek a célok

2014.06.20. 10:17

Kevesebb a pénz, szerényebbek a célok

De legalább több debreceni van a pólócsapatban.

Hirdetés

Igencsak átalakult kerettel vág neki a következő pontvadászatnak a debreceni pólócsapat, tekintettel arra, hogy 40 százalékkal kisebb a büdzsé, mint tavaly, hangzott el a pénteki, debreceni sajtótájékoztatón.

A klub válogatott játékosai távoznak, helyettük olyan fiatal magyar tehetségeknek kell tolniuk az együttes szekerét, mint  Halek Márton, Kállay Márk,  Péterfy Mihály, vagy Süveges Máté. Továbbá saját nevelésű fiatalokat is a mély vízbe dobnak, a 2014/2015-ös szezonban lehetőséget kap a bizonyításra Kaszanyi Roland, Kátai Károly, Macsi Patrik, Portian Serban Patric, Smitula Gergő és Soltész Alpár.

Viszonylag hosszú az érkezők névsora is, a kanadai válogatott portása, Dusan Aleksic mellett Hoppál Gergely (Pécs), Kincses Attila (Kaposvár), Kuncz Tamás (Kaposvár), Martin Kolarik (Szentes), Pataki Geregly (Pécs), Szabó Botond (FTC) és Tóth Péter (Szolnok) tette át a székhelyét a cívisvárosba.

Varga Tamás vezetőedző azt ígéri, hogy egységes, küzdelmes csapat képviseli Debrecenben a vízilabda OB I-ben, a keret kialakításakor pedig azt a tartotta szem előtt, hogy minél több debreceni kötődésű játékos kerülje be. Úgy véli, hogy az új csapat a 7-10. helyek egyikére érhet oda a bajnokság végén. A felkészülést augusztus elején kezdik, a pontvadászat októberben rajtol, előtte, szeptemberben a Magyar Kupa küzdelmeit bonyolítják le.

A klubbal kapcsolatos információ, hogy a holtidényben a debreceni közgyűlésben az édesapja helyére pályázó Becsky István lett a klub elnöke.

Hirdetés

Hirdetés