Hirdetés

Kevesebb csapat, kevesebb meccs

2015.07.20. 15:33

Kevesebb csapat, kevesebb meccs

Az M4 hihetetlen pofátlanul kezdte működését a hazai közvetítést illetően. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Megkezdődött a Nemzeti Bajnokság 12 csapat részvételével. Van benne öt pesti, hat vidéki és egy darab falusi fociklub. Megkezdődött a futballmérkőzések közvetítése is. Rögtön három mérkőzést láthattunk. Érdekes módon mindegyiket a fővárosban játszották (a pályaválasztók: Újpest, Honvéd, Fradi). Az új sportcsatorna, az M4 úgy határozott, hogy az első osztályba visszakerült Békéscsaba mérkőzését (történetesen a Debrecen látogat oda) nem tűzi képernyőre. Nekünk, debrecenieknek ez különösen fáj. Meg az is fájt, hogy mind Újpesten, mind Kispesten alig voltak nézők. Pedig még az ultrák is visszatértek. A nemzeti M4 Televízió sportriporterei ugyan próbáltak magyarázkodni, hogy már most közel 80 fizető nézővel több ment ki a Megyeri útra, mint az előző szezonban.

Aki nem tudná, az MLSZ döntése értelmében ebben a bajnokságban lényegesen kevesebb mérkőzés lesz a televízióban, mint korábban. A cél, hogy ezátal többen menjenek ki a stadionokba. Ez az ostoba érv mindenesetre már most megdőlni látszik. A háttérben nyilván más van. A Sport Plusz hetilap információ szerint az M4 egy mérkőzést kb. 50 millióból hoz ki. (A Sport1 nagyságrendekkel kevesebből gyártotta le az élő közvetítést). Ha igaza van a Sport Plusznak, akkor érthető, miért csak három mérkőzést tud vállalni az M4.

Borítékolható az is, hogy a fővárosi mérkőzések közvetítése jelentős túlsúlyban lesz a jövőben. (Eddig 100 százalék!) Az is lehet költségkímélés persze, hogy az M4 stábjának nem kell ebben a kurva melegben Diósgyőrbe utazni...

Összegezve: az M4 hihetelen pofátlanul kezde működését a hazai közvetítést illetően. Tojik a békéscsabai, diósgyőri szurkolók fejére. Elingáznak a fővárosban, ha meg felülről rájuk szólnak, lihegve autóznak Felcsútra vagy Székesfehérvárra.

Az is biztos, hogy hiába lesz kevesebb televiziós mérkőzés, nem lesz több néző a lelátón. Főként, ha ilyen meccseket láthatunk, mint a nyitófordulóban az Újpest-Paks vagy a Honvéd-Videoton. (A Szombathely-Ferencváros közvetítése meg félbe is szakadt vasárnap este).

Szakács Béla
Az FM90 Campus Rádió támogatásával

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés