Hirdetés

Kockás ing. A divat iskolapéldája

2016.02.19. 10:21

Kockás ing. A divat iskolapéldája

Mi lesz, ha a kiskocsmákból eltűnnek a kockás abroszok, a játékboltokból pedig kivonják az összes kockás fülű nyulat? Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Eddig azt tudtam, hogy a kockás ing világhódító útja Kanadából indult. A kockás favágó ing meleg, puha gyapjúkeverékből készült ruhadarab, hordható ingkabátként vagy szigetelő közbülső rétegként. Elég volt egy rossz nyilatkozat, és a kockás ing a pedagógus ellenállás szimbóluma lett néhány óra leforgása alatt.

Mint ismeretes, Klinghammer István, a második Orbán-kormány felsőoktatási államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjújában mondta azt, hogy olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak.

Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál. 

Erre reagáltak: először a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanárai egy fényképpel, amelyen mindannyian kockás inget vettek fel. A tiltakozásnak ez a módja futótűzként terjed. Némi túlzással kezd kiürülni a boltok kockás ing készlete. Vannak, akik már a vaterán keresik a holmit, hogy legyen miben tüntetni a hónap végén.

Ismerve a hazai politikát, kicsit sem lepődnék meg azon, ha az elkövetkezendő napokban az ellenzéki politikusok kockás ingben nyilatkoznának. Vagy akár skót szoknyában. (Gyurcsány szerintem bevállalná) Persze az sem érne váratlanul, ha mondjuk Lázár János (egy jófajta Habony-ötletet meglovagolván) ma éjféltől betiltaná a kockás ingek viselését. Mondván, annak hordása háborús veszélyt jelent hazánkra. Vagy a kockás kombináció a veszélyes mérges külföldi szúnyogokat irrátálja, miként a bikát a vörös posztó! Így aztán eltűnnének a kiskocsmákból a kockás abroszok, a játékboltokból kivonnák az összes kockás fülű nyulat. Veszélybe kerülne a Rubik-kocka is.

Elképesztő, ami ebben az országban történik. Kezdünk kockafejek lenni. 

Szakács Béla

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés