Ahol elég egy szikra - újabb súlyos történettel borzolja idegeinket az HBO

2019.07.30. 11:59

Ahol elég egy szikra - újabb súlyos történettel borzolja idegeinket az HBO
Jelenete a sorozatból (Fotó: HBO)

Ez is legalább annyira ütősnek ígérkezik.

Hirdetés

Az arab-izraeli konfliktus már évtizedek óta meghatározza a Közel-Kelet mindennapjait. Amikor hosszú ideje nem ropognak a fegyverek, és békülni látszanak a felek, akkor általában mindig történik valami rendkívüli, ami újra borzolja az idegeket, majd elég egy szikra, és robban a bomba.

2014 nyarán, „békés” hónapok után eltűnt három izraeli tinédzser.

A Gázát irányító Hamász tagadta, hogy köze lenne az esethez, az izraeli közvélemény azonban válaszcsapást követelt. Amikor megtalálták a három izraeli fiút, holtan, meggyilkolva, az izraeli kormány bosszút hirdetett, mert igazolni látta, hogy a hamász milicistái voltak az elkövetők.  Közben izraeli szélsőségesek élve felgyújtottak egy palesztin kisfiút, és még be is vallották tettüket, mondván, hogy ez volt a bosszú.

Elszabadult a pokol, a Hamász rakétákkal lőtte az izraeli városokat, az izraeli légierő pedig válaszolt. Izrael számára a Hamász terrorista szervezet, ezért sosem lehet partner, így konfliktus esetén bátran ráengedi az állásaira a világ egyik legfejlettebb légierejét, mintegy ötszáz amerikai vadászrepülőt, illetve az izraeli fejlesztésű pilótanélküli gépeket.

A háború kimenetele így sosem kérdés, csak a civil áldozatokat siratja a világ.

Ezt a konfliktust, illetve a sokadik Izrael-Hamász háború kitöréséhez vezető tragikus eseményeket dolgozza fel A mi fiaink (Our Boys) minisorozat 10 részben (HBO-premier: augusztus 13.). Az HBO közlése szerint a sorozat különlegessége (amellett, hogy realisztikusan mutatja be a valós eseményeket, csak úgy, mint a Csernobil): héberül és arabul tálalják, magyar felirattal. Mivel a nyelv fontos szerepet játszik a történetben, emiatt az HBO a sorozatot nem szinkronizálja.

sorozatHBO

Szóljon hozzá!

Hirdetés