Hirdetés
Hirdetés

Újabb terrositahajsza kezdődik a szemünk láttára

| 2023. 04. 30. | 17:37:00
Hamarosan bemutatják.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Ghosts of Beirut című minisorozat a Hezbollah második emberének számító Imád Mugnije utáni két évtizedes hajtóvadászat történetét meséli el.

A Showtime amerikai televíziós csatorna a napokban közzétette a Ghosts of Beirut (Bejrút szellemei) című új minisorozatának előzetesét, amelyet a nagysikerű Fauda izraeli alkotói, Avi Issacharoff és Lior Raz írtak, közölte a Times of Israel híre alapján a kibic.hu.

A négyrészes sorozat azokon a valóságban is megtörtént eseményeken alapul, amelyek Imád Mugnije, a libanoni Hezbollah terrorszervezet katonai szárnyának vezetője utáni 20 éven át tartó vadászat alatt zajlottak. Mugnije végül 2008. február 12-én, egy damaszkuszi bombarobbanásban vesztette életét, feltételezhetően a CIA és a Moszád közös akciójának következtében. Izrael tagadta, hogy bármi köze lenne Mugnije megöléséhez, az USA pedig soha nem ismerte el, hogy bármilyen módon részt vett volna a műveletben.

A Ghosts of Beirut május 19-én kerül majd adásba. A szereplőgárdában több, a Faudából ismert színész is megtalálható, köztük Yaakov Zada Daniel, valamint a fiatal és idősebb Mugnijét alakító Amir Khoury és Hisham Sulliman. 

Hirdetés
Hirdetés