Hirdetés

Hirdetés

Dehogyis kell betiltani a „geci náciportált”!

2013.12.13. 12:47

Dehogyis kell betiltani a „geci náciportált”!

Dajcstomi, gondolkozz, egyet betiltanak, ötöt hoznak létre helyette! Cs. Bereczki Attila írása

Hirdetés

A kurucinfó kell! A számítógéphez köti a nehezen kezelhető elemeket, az utcán addig is csend van. Mindenkinek jobb így!  Másrészt a szélsőséges eszmék terjesztésének a mai világban gátat szabni képtelenség, ezt dajcstominak is tudomásul kell vennie, még ha fáj is!

Emlékeznek? A Facebook valamikor nyáron törölte a kuruc.info profilját, de azt sehogyan sem tudják elérni, hogy egyesek - például debreceni önkormányzati képviselők (vajon milyen pártiak?) - lehetőleg ne posztolgassák szabadon a „hírportál” jóérzést, emberi méltóságot sértő cikkeit, majd a lelkes hívek a névtelen írásokon felbuzdulva elkezdjenek bő nyállal büdöszsidózni és mocskoscigányozni. Zuckerberg multimilliárdos valahogyan biztosan blokkolhatná az ilyen akciókat, mert a saját közösségi portálján azt csinál, amit akar, de nem teszi, vélhetően azért, mert jól tudja, a törléssel, tiltással eredményt ebben a küzdelemben elérni nem lehet, a szélsőséges eszmék tudniillik - az USA-tól Magyarországig - sokféle formában vertek gyökeret a társadalomban.

Éppen ezért a kurucinfó betiltása abszolút kontraproduktív lépés lenne. Dajcstomi, gondolkozz, egyet betiltanak, ötöt hoznak létre helyette! Mert igény van rá. Több mint 70 ezren lájkolták a Facebookon, és ma már vastagon 100 ezer fölött járna, ha nem kap fityiszt nyáron! Abban a szubkultúrában hivatkozási alap. A kurucinfó nyelvezete, ideológiája a társalgások részévé vált. A nagyobbik baj az, a kurucinfón szocializálódó rohamosztagosokkal nehéz (vagy inkább lehetetlen küldetés) megértetni, hogy szerzői, szerkesztői névtelenségbe burkolózva keménykedni nem igazán tökös, kurucos, huszáros és főleg nem hiteles tevékenység, továbbá a nekik nem kedves politikusok, újságírók személyes adatait és telefonszámát közzétenni orbitális geciség, azon túl, hogy masszívan törvénytelen is.

Ha már itt tartunk, e sorok írójának elérhetőségét, címét, feleségei és gyerekei számát megjelentetni teljesen fölösleges, kurucinfós szerkesztő úr (vagy asszony, esetleg kecske, nem ismerjük ugyebár), mert mindent közzétett a különböző közösségi portálokon, és csak az nem tudja, aki nem is akarja tudni. Másrészt előbb törölni kéne a „kiváló írásnak” minősített (nem jár sör érte!) Van-e cigányterrorizmus Magyarországon? című jegyzetét, melynek közléséhez nem járult hozzá, de nincs kinek írni, nincs kit felhívni. Fantomokkal normális ember pedig nem levelezik.

Sokszor leírtuk már, de nem elégszer, az internet azért imádnivaló, mert mindenkinek megadja a lehetőséget, hogy önnön idiotizmusát szabadon engedje. Ki így teszi, ki úgy, ízlés kérdése.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés

Hirdetés