Hirdetés

Megy a bal!

2014.01.17. 10:25

Megy a bal!

Simán képes a Fidesz annyit bénázni, hogy Gyurcsány ismét miniszterelnök legyen. Cs. Bereczki Attila jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

Aki kiábrándult a politikából, magára vessen! Nem követte figyelemmel például a hét közéleti eseményét, amint a magyar baloldal néhány éves huzavona után visszabújik Gyurcsány Ferenc seggébe (by dajcstomi). Aki nem ábrándult ki, és ádáz figyelemmel kabarénak tekinti a politikai elitünk produkcióját, mert egyébként móka és kacagás az egész, mindezt előre sejtette.

Tudniillik a Bajnai Gordon nevű robotemberrel választásnak nekilendülni komolytalan, a választópolgárokat mélységesen lenéző vállalkozás lett volna. Bajnaihoz képest ugyanis egy hithű ministránsfiú is lázadóbb természet, egyszer Debrecenben látva - mi több végig szenvedve - a lakossági fórumát, megállapítottuk, hogy a lélek is hálni jár belé.

Mesterházy Miniszterelnökjelölt Attilától még ennyit jót sem lehet hirtelen elmondani. Egyetlen említésre érdemes politikai teljesítménye az, hogy bocsánatot kért a 2004-es népszavazásért, pedig kifutófiúként neki akkor vajmi kevés köze lehetett az MSZP aljas, magyarok millióit vérig sértő kampányához. Mártíromsága kissé öncélúnak tűnt, no meg későinek ahhoz, hogy őszintének tekintsük, de legalább egy jelentős performansz volt. Egyszer még Szanyi Tibor-díjat is kaphat érte. Posztumusz.

Kellett tehát egy arc, egy zombi a baloldalra, ahol az egy négyzetméterre eső gittegyletek száma nagyobb, mint a magyar minimálbér háromszorosa, tehát aki ezen a politikai térfélen el tud igazodni, és nekem értekezést ír belőle, vendégem egy hordó sörre. Ebben a konglomerációban – szigorúan külső szemlélőként ítélve – valami összeköti az Orbán-fóbiásokat. Leginkább az Orbán-fóbia. Az egyik vizitdíjas oligarcha, a másik megélhetési liberális, a harmadik látens jobbos, a negyedik (ál)nemzeti szélhámos, az ötödik csak úgy szuszog és néz, a hatodik füves, az ikszedik pedig debreceni stadion-ellenes. Elnézést, a hatodik nemrég éppen kiszállt, megértem, annyit nem lehet szívni, hogy az embert Gyurcsánnyal egy listán emlegessék. Halkan teszem hozzá: inni sem.

Így állunk, összefogás van! Kiharcolta az ember, aki magas ívből leszarja önnön idiotizmusát, 2004 december 5-ét, Őszödöt, a rendőrterrort, meg mindent mást, ha nem is nyer választást idén, ott lesz a parlamentben a következő ciklusban – mi az hogy! –, és ha a Fidesz továbbra is ennyit bénázik és trafikozik, mert képes rá, akkor 2018-ban újra miniszterelnök lesz! Kérem, ne tessék engem ezért a kijelentésért alázni, lehányni, edzésen összeverni, szörnyülködni, toporzékolni, köpködni, ablakomat betörni! A magyar ember igenis felejt!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés