Hirdetés

Nyakó István, a Jobbik és a Wiesenthal-központ betiltása

2013.08.27. 12:37

Nyakó István, a Jobbik és a Wiesenthal-központ betiltása

Ha nem közpénzből vergődnének a srácok, még szórakoztató is lenne. . . Cs. Bereczki Attila jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

Minden pártnak van irritáló bohóca, az MSZP-nek speciel több is, az egyikük mindenképpen Nyakó István. Rejtély, hogy miért tartják, az ember, aki lejön a falvédőről, két perc múlva megállapítja róla, hasznavehetetlen, antireklám, ront a népszerűségen. Nem kell ide Ron Werber! Kár a pénzért (is). Akkor sem tették lapátra – túl sokat tudhat -, miután kiderült, mert elszámolt vele „korrektül”, naponta elvezetett Miskolcról Pestre, és vissza! Ez még semmi! A felesége is minden áldott nap hazatűzött friss avasi levegőt szívni, külön autóval, nem bírta a pesti szmogot a vidéki tüdeje! Szóval ketten együtt 35 milliót vettek fel költségtérítés címén egy ciklus alatt, ennyiből lakosztály bérelhettek volna külön hálószobával a Hiltonban, ha már az autón sem tudnak osztozni, de nem, ahhoz mit szólt volna egy kisnyugdíjas szavazó? Ők inkább nyomták a gázt orrvérzésig.

Nyakó képviselő politikailag túlélte a simlit, mert még mindig ott ül a parlamentben, és ott időnként hülyeségeket beszél. Érdemes lenne a ciklus hátralévő részében eltiltani a hozzászólástól. Az MSZP járna a legjobban. Legújabb agyszüleménye az, hogy tiltsák be a Jobbikot. Megint elkezdett antifasisztát játszani, mintha valós fasiszta veszély lenne Magyarországon. Természetesen tudja, hogy nincs az, mert aki sokat autózik – márpedig nála többet még Sebastian Vettel sem ül volán mögött! -, sokat hallgat rádiót, ott pedig időnként híreket is mondanak, tehát vélhetően tájékozott. Nyakó versenyző előre megfontoltan demagóg. Én erre szerényen azt javaslom, hogy először tiltsuk be őt, tudniillik az ő pártja már volt kormányon a rendszerváltás óta, a Jobbik pedig nem, így ő sokkal több kárt okozott az országnak, még ha csak idétlen szóvivőként is idegesítette a magyarságot.

Fasiszta veszély már csak azért sincs, mert a Jobbik a legutóbbi választáson 16 százalékot kapott, a duplája is kevés lett volna a kormányra kerüléshez, és a közvélemény-kutatások szerint most sem áll jobban. Nincs fasiszta veszély Franciaországban sem, ahol Marine Le Pen 6 és fél millió szavazatra volt érdemes a tavalyi elnökválasztáson (Hollande 10 millióval nyert), mert a francia szőkeség nem fasiszta, és Vona Gábor sem az, hiába hasonlítják a náci gyűlésékhez a Nemzeti Front és a Jobbik rendezvényeit. Európában szinte minden nációnak van Jobbikja, Nyugaton a masszív bevándorlás-ellenességgel lehet 16 százalékokat szerezni, nálunk, Vadkeleten még a tel-avivi összeesküvés elméletekkel, de a debreceniek az utóbbi időben ízelítőt kaptak a menekülttábor egyes lakóitól, hogy honnan is érkezik a valós veszély.

Azzal együtt kell élni, hogy holokauszttagadók és provokátorok – akik például gettóparancsnokokra emlékeznek – mindig is lesznek, a Cívishír egyes fórumozói is azon a kérdésen rugóznak lelkesen, hogy Milyen hatmillió?, de amint azt már kifejtettük, a hülyéket nem tudjuk, és nem is akarjuk megválogatni. Az már bosszantóbb, hogy a Jobbikban is le tudnak menni bármikor Nyakó szintjére: kedden az egyik képviselőjük a Simon Wiesenthal központ betiltását követelte. Ha nem közpénzből vergődnének a srácok, még szórakoztató is lenne. . .

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés