Hirdetés

Hirdetés

Visszavonták a Huawei elleni szankciókat

Használt Android

2019.06.30. 18:10

Visszavonták a Huawei elleni szankciókat

Donald Trump megkegyelmez a kínai gyártónak.

Hirdetés

Ismét kereskedelmi tárgyalásokba kezd az Egyesült Államok és Kína – derült ki a G20 csoport oszakai csúcstalálkozóján.

Emellett egy megállapodás már biztosan megszületett, hiszen Donald Trump saját sajtótájékoztatóján bejelentette: az Egyesült Államok cégei ismét szállíthatnak termékeket és szolgáltatásokat a Huawei-nek.

A hírek szerint az Egyesült Államok elnökének gondolkozása szinte 180 fokos fordulatot vett a találkozón, hiszen a G20 előtt a kormányzat még emelni kívánt a vámokon, végül pedig tárgyalásokat indítanak, és feloldják a legtöbb port felkavaró tiltást. Így a kínai gyártónak nem kell azon aggódnia, hogy elveszíti az Androidot, és lassíthatnak a Hong Meng OS, vagyis a saját rendszerük megsürgetett fejlesztésével is. Ezen kívül több más cég is szállít alkatrészeket a Huawei-nek, mint például a Corning, amelynek strapabíró Gorilla Glass-e több mobilon is megtalálható.

A Huawei-tulajdonosok és a kínai cég tehát egyaránt megnyugodhatnak, hiszen előbbiek megkapják a későbbi frissítéseket, utóbbi pedig nem számíthat azokra a visszaesésekre az eladásokban, amelyekre az Android elvesztése miatt számítottak.
Donald TrumpHuawei

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés