Hirdetés

Hirdetés

A rendőrségi applikáció segít elkerülni a dugót

borsodihir.hu

2019.06.28. 17:55

A rendőrségi applikáció segít elkerülni a dugót

A miskolciak is hasznos tippeket kaphatnak.

Hirdetés

A RUTIN egy, az úton lévőket segítő rendőrségi applikáció, amely új verziója a Google Play és App Store online áruházakból ingyenesen letölthető. A közlekedőket arra biztatják, próbálják ki és használják az okostelefon-alkalmazást. A megújítása során a RUTIN adatforrásai és funkciói is bővültek, a rendőrség baleseti értesítései mellett immáron megjelennek a Budapesti Közlekedési Központ és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalomkorlátozási információi, továbbá mindezen adatok beépülnek az újonnan fejlesztett navigációs modulba is, amely az útvonal tervezésekor figyelembe veszi, elkerüli az útlezárásokat.

Az applikáció kizárólag a hivatalos szervektől származó, valós információkra épít, nem tartalmaz felhasználói jelzéseket.

A különböző forgalmirend-változásokról, forgalomkorlátozásokról, fél- vagy egészpályás útlezárásokról többféle módon is tájékozódhat: megtekintheti azokat egyszerű térképnézetben, vagy kiválaszthatja, hogy milyen típusú eseményekről érkezzenek majd a jövőben „push” üzenetek a telefonjára. Ekkor megadhatja azt is, hogy mely megyéről, autópályáról vagy az aktuális pozíciójához mérten hány kilométer sugarú területről szeretne értesítéseket kapni. A személyre szabhatóság abban is fejlődött, hogy a navigáció használatakor elmentheti kedvenc útvonalait, amelyekre szintén beállíthat forgalmi figyelmeztetéseket.

A fejlesztés az inNOVA projekt keretében valósult meg, amely teljes, vissza nem térítendő európai uniós támogatásának összege 5,148 milliárd forint.
applikációRUTIN

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés