Hirdetés

Íme, a gyorsteszt: Xiaomi Mi 10T Pro

https://themobiltrend.com/

2020.11.11. 08:06

Íme, a gyorsteszt: Xiaomi Mi 10T Pro

Ár/érték arányban (eddig) az idei év legjobb mobilja a piacon.

Hirdetés

Hirdetés

Véleményem szerint kijelenthető az a tény, hogy hiába volt viszontagságos az idei év, úgy tűnik, a Xiaomi-t nem tántoríthatja el semmi és megállíthatatlanul tör előre a mobilpiacon, ami lássuk be, nem is csoda. Sok remek egyéb eszköze mellett az idei mobilkínálatára igazán büszke lehet. Mivel nemcsak a dizájn terén, hanem hardvezettségét tekintve is felveszi a versenyt bármelyik másik cég által gyártott készülékkel, árszegmenstől függetlenül. Ennek igazán ékes példája a Xiaomi Mi 10T Pro, mely nálunk járt gyorsteszten.

Kellemes érzés a kicsomagolás után kézbe fogni az eszközt, mivel érződik a minőségi összeszerelés és anyaghasználat. Az üveg hátlap nagyon gyűjti az ujjlenyomatot, de egy tokkal (melyből kapunk ajándékba a gyártótól) könnyen orvosolhatjuk a problémát. A 6,67″-os IPS LCD kijelző 144Hz-es képfrissítéssel, 1080 x 2400-as felbontással és 395-ös pixelsűrűséggel rendelkezik. Megfelelő a képernyő fényereje (500 nit), mivel viszonylag kedvezőtlen fényviszonyok között is remekül látható a képernyőn lévő tartalom. Továbbá a 8 GB RAM, a Snapdragon 865 (7 nm+) 5G képes processzor és az Adreno 650 GPU biztosítja azt a hihetetlenül gördülékeny “smooth” érzést a használat közben, ami azonnal ámulatba ejtett. Adatainkat pedig nem kevesebb, mint 256 GB tárhelyen tudhatjuk biztonságban, míg az energiaellátásáért egy 5.000 mAh-es kapacitású 33W-os gyors töltésre képes telep a felelős.

Megvizsgálva a hátsó kameraszigetet, négy egységet kapunk, melynek fő része a 108 MP-es szenzor, mellette pedig helyet kapott egy 13 MP-es ultraszéles, egy 5 MP-es makró objektív és a vaku mellett egy fényszenzort is találhatunk, mely (elvileg) segít jobb minőségű fotókat készíteni. A selfie kamera értéke pedig 20 MP-es lett. Igazából azt kapjuk eredményképpen, amit a Mi 10T Pro ígér nekünk: remek képeket. Panaszunk nem lehet a minőségre, abszolút az élvonalba tartozik a készülék fotózási képessége. Kizárólag egyetlen, nüansznyi dolog lehet zavaró, ami a kamera menüjének felépítését érinti, mely számomra kissé logikátlan.

Videókészítés tekintetében is abszolút versenyképes a mobil. A főkamera optikai és elektronikus stabilizációval is rendelkezik, valamint a magas felbontásának hála, kiváló minőségű felvételeket készíthetünk. Ami nekem külön tetszett, hogy van lehetőségünk egyszerre felvételt készíteni az előlapi, illetve a hátlapi kamerával. Valamint kapunk egy nagyon hasznos szuperstabil módot is, melynek szintén megfelelő a minősége. Az 1080p/60fps mellett számos beállítással videózhatunk, de érdemes még megemlíteni a 4K/60fps, illetve a 8K/30fps módot is. Igaz utóbbit egyelőre nem nagyon tudjuk még kihasználni, így megmarad technikai érdekességnek.

Ugyan kimaradt az eszközből a 3,5 mm-es jack-csatlakozó és a dobozban sem kapunk Type-C fülhallgatót, azonban kapunk egy Type-C adaptert, így kedvenc fül(fej)hallgatónkkal is használhatjuk a Mi 10T Pro-t. Tudom, apróság, de nekem külön tetszik, hogy ebben a készülékben is az oldalsó főgombba építették be az ujjlenyomat-olvasót, ezáltal stabilabban tudjuk egy kézzel is feloldani a mobilt. Joggal kérdezhetnénk, hogy hol a csapdba? Viszont nagyon jó szívvel mondhatjuk azt, hogy jelen esetben szó sincs csapdáról. Az árazása is rendben van, hiszen a 8/256 GB RAM/ROM-mal szerelt változat 220 ezer forintért lehet a miénk, míg ha valakinek a 128 GB térhellyel szerelt modell is megfelelő, úgy már 180 ezerért megvásárolhatja a Mi 10T Pro-t. Sok mobiltelefon járt a kezeim között idén, de ki merem jelenteni, hogy ár/érték arányban (eddig) az idei év legjobb mobilját dobta piacra a Xiaomi.

Svidró Márk

További cikkek a témában a TheMobilTrend blogon.

mobiltelefonXiaomi

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés