Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új Facebook-funkció érkezik a felszínesség ellen

| 2021. 05. 20. | 19:40:00
Tudd, mit teszel!
Új Facebook-funkció érkezik a felszínesség ellen
Hirdetés
Hirdetés

Az új Facebook-funkció figyelmezteti a felhasználókat, hogy nyissanak meg és olvassanak el egy cikket, mielőtt megosztanák azt. A közösségi média óriása a Twitteren keresztül megerősítette, hogy teszteli az új funkciót, aminek köszönhetően majd egy előugró ablak jelenik meg azoknak a felhasználóknak, akik cikkeket szeretnének megosztani, mielőtt valóban megnyitnák őket.

“Meg akarsz osztani egy cikket anélkül, hogy megnyitnád” – olvasható a felszólításban, így lehetősége van a felhasználónak arra, hogy ellenőrizni tudja az általa megosztott információt, és ne kerülje el a figyelmét valamilyen fontos tény. Ezután lesz lehetősége a cikk megnyitására vagy megosztására, annak elolvasása nélkül. Tavaly is vezettek már be egy újítást a Twitteren, aminek a lényege az volt, hogy ha egy bejegyzés több mint három hónapja jelent meg, akkor javasolta az applikáció a felhasználó számára a cikk elolvasását retweetelés előtt.

A tavaly megjelent szolgáltatás kipróbálása után a figyelmeztetések változást hoztak. A Twitter megállapította, hogy a cikkeket 40 százalékkal többet nyitották meg, miután megkapták a felszólítást, valamint csökkent a megosztások száma azon esetekben, melyekben valóban elolvasták az érintett bejegyzés tartalmát. Azonban még nem teljesen világos, hogy az új szolgáltatás mikor fog világszerte megjelenni, de várhatóan az elkövetkező hetekben – a különböző régiókba más-más időpontokban jut majd el. Remélhetőleg ennek az új funkciónak a segítségével több felhasználóhoz jut el a megfelelő információ, mielőtt valótlan híreket és bejegyzéseket terjesztenének.

Forrás: Pocket-lint

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés