Hirdetés
Hirdetés

Az 5G több millió munkahelyet és milliárdos bevételeket generálhat

| 2021. 08. 25. | 12:36:00
A találgatások hosszú évek alatt bizonyosságokká alakultak.
Az 5G több millió munkahelyet és milliárdos bevételeket generálhat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz lenne akár egyetlen ember is lenyomozni Kaliforniában, aki még ne hallott volna az ötödik generációs mobilhálózat – ismertebb nevén az 5G – telepítésének ígéretéről. A találgatások hosszú évek alatt bizonyosságokká alakultak és ezek a bizonyosságok a világ néhány pontján a bevezetés egyre gyorsuló ütemének köszönhetően már valósággá is váltak.

Az 5G fejlesztés Kaliforniában különösen erős volt, ami hatalmas ígéretekkel kecsegtet az állam 40 milliós lakossága számára. 2020 vége felé San Francisco lakosai már a világ leggyorsabb 5G hálózatával büszkélkedhettek, ami valódi fordulópontot jelentett az ország azon küldetésében, hogy az 5G-t számos okostelefon felhasználóhoz eljuttassák.

Manapság, az új jelentések alapján az 5G kiterjesztése csak Kaliforniában több mint négy és fél millió új munkahelyet teremthet – ez hihetetlen kilátás egy olyan állam számára, amely már régóta vitathatatlan pozíciót tölt be a technológiai ipar és az innováció élvonalában.

A hangsúly következetesen a digitális terekre esik

A technológiai ipar valójában egy gyűjtőfogalom a ma létező legjövedelmezőbb iparágakra. A fogyasztói elektronikától a játék-és felhőszolgáltatásokig, az új szerepek – és az új szerepekhez kapcsolódó új területek – létrehozásának lehetősége, amelyeken teljesen új piaci rések jönnek létre, egyszóval végtelen.

Az 5G kétségkívül még nagyobb teret fog adni például a mobil szerencsejáték ipar számára. Mindez teret nyit majd a kreatív cégeknek, hogy felsorakozzanak a vezető szolgáltatók mögött, mint amilyen a GGPoker, valamint, hogy a fejlesztők egy újabb hulláma léphessen színre egy olyan piacon, amely az eredeti kiindulópontjától ma már fényévekre van.

Attól kezdve, hogy hogyan töltjük társas együttléteinket és szabadidőnket, egészen az üzleti tevékenységeinkig, a hangsúly továbbra is egyre inkább a digitális tereken lesz, illetve azokon az új módokon, ahogyan felhasználhatjuk őket. Technológiai szakértők millióinak kollektív innovatív erejére lesz szükség ahhoz, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni ebből az új hálózatból.

Még el sem tudjuk képzelni, micsoda változások jönnek!

Az 5G ígérete már épp elég ideje a kollektív radarunkon van ahhoz, hogy mostanra mindannyian tisztában legyünk azzal, mennyi potenciális változást tartogat számunkra ez az új technológia. Az önvezető autók kézzelfogható valósággá válásának erejétől a távoli és útközbeni munkavégzés képességéig – amelyet rengeteg tudnak és fognak majd kiaknázni –, számtalan olyan közelgő momentum van, amelyre mindannyian számíthatunk.

De ez még csak a történet fele! A leginkább hatásos, gyökeres és az egész életet megváltoztató módok némelyike, amellyel az 5G képes átalakítani Kaliforniát – és ami azt illeti, az egész világot – még felfedezésre vár. Hasonlóan az elmúlt húsz év legbefolyásosabb technológiai mozgalmaihoz, ezek a momentumok nehezen jelezhetők előre egészen addig, amíg éppen előttük nem állunk, ám egy dologra mérget vehetünk: az 5G túloldalán ránk váró munkahelyek milliói közül sok annak feltárására fogja szentelni magát, hogy milyen potenciállal rendelkezik ez az új technológia a jövőnk számára.

Addig is legyünk résen, mert az elkövetkezendő hónapokban és években az 5G bevezetésének további fejlesztéseivel kell számolnunk.

Hirdetés
Hirdetés