Hirdetés
Hirdetés

Informatikai versenyen díjazták egy miskolci fiatal játékát

| 2021. 12. 14. | 12:36:00
A 12 éves Bódi-Máté András alkotása bekerült a 11 legjobb közé.
Informatikai versenyen díjazták egy miskolci fiatal játékát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Formáld a világod! felhívásra beérkezett több mint 200 alkotás közül szakmai zsűri választotta ki a 11 nyertes pályaművet a 2021-es versenyen. A 19 éven aluli fiatalok alkotásai valamilyen informatikai megoldást, kreatív önkifejeződési eszközt használnak a mindennapok jobbátételéhez. A díjazott művek között található egyedül is játszható retro pong-játék, videóklip, de társasjátékozás-segítő program is olvasható a C3 Alapítvány közleményében.

Idén is bármilyen informatikai megoldással lehetett pályázni. A díjazott munkákban nem a használt technológia bonyolultságát vagy fejlettségét, hanem az újszerű ötletet, kreativitást díjazta a zsűri. A kategóriák sokszínűsége megmutatkozik a nyertes alkotásokban is, melyeknek egy része a koronavírus által kreált kihívásokra is reagál.

A C3 Alapítvány idén 19. alkalommal szervezte meg a versenyt, melynek történetét is érdemes végig követni, hiszen a pályaműveken keresztül láthatóvá válik a technológia robbanásszerű fejlődése mellett az is, hogy hogyan használták fel a fiatalok az újításokat kreatívabbnál kreatívabb módon az évek során.

A nyertes alkotásokat bemutató interaktív kiállítás még december 17-ig megtekinthető a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Galériában. Az alkotások itt meg is tekinthetőek.

Hirdetés
Hirdetés