Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legnépszerűbb mobilos keresések Magyarországon

| 2022. 10. 24. | 11:31:00
XXX
A legnépszerűbb mobilos keresések Magyarországon
Hirdetés
Hirdetés

Az évek során, ahogy az internetes sebesség egyre stabilabb és gyorsabb lett, az okostelefonok használata is jelentősen megnövekedett. Ennek oka az, hogy a mobilgyártók is alkalmazkodtak ezekhez a trendekhez, vagyis a mobiltelefonok egyre több funkciót kaptak, számos készülék ma már egyfajta mini számítógépként funkcionál.

Talán érdekesen hangzik, de ma már a legtöbben a legkevésbé telefonálásra használják telefonjukat, tekintve, hogy rengeteg dologra alkalmassá vált. Ráadásul, a különböző típusú telefonokon futó operációs rendszerekre optimalizálva egyre több mobilos alkalmazás is elérhető. Mi sem egyszerűbb, mint ezeket feltelepíteni, ami után egyetlen gombnyomással tudjuk őket használni. Ezek pedig a legkülönbözőbb típusúak. Amellett, hogy játékra ott van a számos játék app, fizetésre a banki appok, sportfogadásra az unibet app, a legfrissebb hírek olvasására meg a különböző médiumok appjai kínálnak nagyszerű megoldást.

A fejlődés árnyoldala, hogy a 4G és 5G internet megjelenésével nagyon sok régebbi készüléket nem tudunk használni, ezért azokat le kell cserélni. Erre egyébként a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) egy támogatási programot indított idén februárban, amelynek keretében augusztusig a magyarok nagyjából 15.000 telefont cseréltek le. Az akció lényege, hogy a hatóság a 3G-s telefonok lecserélését bruttó 20.000 forinttal támogatja. Ha ilyen telefonunk van és a jövőben is szeretnénk azt internetezésre használni, érdemes élni a program nyújtotta lehetőséggel, mert legkésőbb a jövő év derekáig mindhárom mobilszolgáltató lekapcsolja 3G-szolgáltatását.

Foci, tévéműsorok, gasztronómia

Ha pedig már ennél a témánál tartunk, érdekes lehet utánanézni, hogy mit szeretnek a magyarok az interneten, milyen témákra keresnek rá a legtöbben, mely appok a legnépszerűbbek és úgy általában milyenek a mobilos internetezési szokásaink.

Ami a kereséseket illeti, itt a Google éves összesítési statisztikái a mérvadóak. Ennek alapján a tavalyi évben a foci Európa-bajnokság és az olimpia voltak a kiemelkedő sportesemények, amelyek iránt legnagyobb volt az érdeklődés. Ezt leképezve biztosra vehetjük, hogy az idén a katari foci vb lesz ilyen keresett, ahogy közeledünk novemberhez, a verseny kezdetéhez.

A másik népszerű keresési terület a szórakozás, a tévézés, ezen belül is a különböző filmek és sorozatok. Ilyen tekintetben tavaly kiemelkedtek az olyan filmek, mint a Venom 2, az Elk*rtuk, az Örökkévalók, a Miután elbuktunk vagy a Free Guy, míg a sorozatok közül élen járt a Squid Game, a Keresztanyu, a Bridgerton, a Ginny and Georgia és a A nagy pénzrablás.

A gasztronómia volt a harmadik legnépszerűbb témakör, amelyre a magyarok rákerestek. Itt olyan receptek vezetik a toplistát, mint a fánk, a birsalmasajt vagy a bodzaszörp elkészítési módja valamint a különböző fogyókúrák: a keto, az almaecet vagy a koleszterin diéta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés