Hirdetés

Hirdetés

Kamerarendszerek: a HD analóg kamerák

borsodihir.hu

2022.10.18. 14:40

Kamerarendszerek: a HD analóg kamerák

XXX

Hirdetés

Többféle kamerarendszer létezik, ezek egyikét képviselik a HD analóg kamerák. A legmegfelelőbb kamerarendszer kiválasztásához Önnek is érdemes közelebbről megismerni ezeket a modelleket. 

A HD analóg kamerák

A HD analóg kamerák a biztonságtechnikában ma már mindennapos eszközzé váltak. A Riasztobolt.hu kamera kínálatában is számos olyan eszköz megtalálható, amely ezek kiépítését teszi lehetővé.

A kamerarendszereknek a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az utóbbi években számottevően csökkent a bekerülési költségük, és lényegesen javult a teljesítményük. Emiatt egyre többen döntenek amellett, hogy a már működő behatolásjelző rendszereket is kiegészítik kamerás videómegfigyelő rendszerrel.

A HD analóg kamerák előnyei

A High Definition olyan technológia, amely lehetővé teszi az analóg kamerák részére, hogy akár 4000 képpontos felbontásban is rögzíthessenek. A működési elvük ugyanolyan, mint az analóg kamerarendszereknek. Előnyük az alacsony ár, az egyszerű beállíthatóság, a magas felbontás, a meglévő kábelezés lehetőségének használata, a videó jelátvitel akár 500 méterig.

A HD analóg kamera működése

Az analóg kamerák a képalkotáshoz minden esetben CCD elemet, azaz analóg képérzékelő szenzort használnak. A CCD képérzékelő szenzorok több százezer (megapixeles kamerák esetén több millió) érzékelő elemből állnak, ezeket nevezzük pixelnek. Minden egyes elem lényegében olyan fényérzékeny kondenzátor, ami feltöltődik a rá eső fényenergia hatására. Ezt a töltöttségi szintet a hozzá kapcsolódó elektronika bizonyos időközönként kiolvassa, egy azzal arányos feszültségértékké alakítja és digitalizálja.

A megfigyelőrendszerekben a képminőséget nagymértékben befolyásolja a környezet és a tárgy megvilágítottsága is.

A HD analóg kamerák típusai

  • Csőkamerák: alkalmasak állandó megvilágítással rendelkező területek, bejáratok, az utcafront, a lámpával ellátott parkolók hatékony megfigyelésére. Egyes típusaik rendelkeznek beépített mikrofonnal, rejtett kábelezésű, vandálbiztos fémházzal, és tökéletes éjszakai színes képet is képesek nyújtani. Kitűnő ár-érték aránnyal rendelkeznek, költséghatékonyak.
  • Dómkamerák: a kialakításuk kompakt, mivel egy félgömb alakú házban vannak elhelyezve. Előnyük a környezetbe olvadó külsejük, és az, hogy a külső szemlélő számára megfigyelési irányuk nehezen látható. A kamerák dómháza kiváló védelmet nyújt, hiszen nem lehet a kamera irányát vagy fókuszát megváltoztatni.
  • PTZ forgatós kamerák: 360 fokban forgathatók és 180 fokban dönthetők, folyamatos mozgásra és zoomolásra képesek. Ideálisak olyan esetekben, amikor aktívan követni szeretnénk a célszemély mozgását. 
  • Ipari boxkamerák: nevüket jellegzetes téglatest alakjukról kapták. Minden területen jól hasznosíthatóak belső és kültéri védelmére egyaránt. Csak megfelelő kameraház, tartószerkezet, fűtés és szellőzés kell hozzá.
  • Rejtett kamerák

Válasszon Ön is HD analóg kamerákat a kamerarendszere kiépítéséhez!

Hirdetés

Hirdetés