Hirdetés
Hirdetés

Ezért jobb mobilalkalmazást használni, mint böngészős változatot

| 2022. 11. 10. | 13:11:00
XXX
Ezért jobb mobilalkalmazást használni, mint böngészős változatot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Manapság már annyira elterjedtek a mobiltelefonok és annyira széles körűvé vált a használatuk, hogy szinte már nincs is olyan tevékenység, amit ne tudnánk asztali gép helyett telefonunkon keresztül végezni vagy intézni. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a telefonok tudása, memóriája, lehetőségei az elmúlt két évtized során jelentősen kibővültek. Ma már messze vagyunk attól az időtől, amikor a telefont csak hívásokra és üzenetküldésekre használtuk.

A másik tényező ami jelentősen hozzájárult ehhez a tendenciához, az az internet elterjedése, stabilabbá és gyorsabbá válása és természetesen a tény, hogy a telefonok tömegtermékké váltak, ezáltal olcsóbbak lettek és hozzáférhetők a szélesebb közönség számára is. Kedvenc alkalmazásaink pedig folyamatosan egy gombnyomásra vannak tőlünk, hiszen letölthetjük a készülékre az olyan hasznos alkalmazásokat, mint a bankszámla app, kedvenc hírportálunk appja, a bet365 app, vagy éppen az utcai parkolást elősegítő app.

Ezeket az alkalmazásokat rendszerint a telefon operációs rendszeréhez tartozó alkalmazás áruházban találjuk meg. A legegyszerűbben úgy kereshetjük meg, ha ott a kereső mezőbe beírjuk a keresett app nevét. Ezek után csak rákattintunk a megfelelő találatra, elindítjuk a telepítést és már használhatjuk is az alkalmazást.

Persze, ha nem szeretjük ezt a módszert, akkor sincs semmi probléma, ugyanis a legjobb szolgáltatók internetes oldalait úgy alakították ki, hogy azok a mobiltelefon böngészőjében is tökéletesen megnyithatóak és használhatóak. Vannak akik a böngészős megoldást részesítik előnyben, másoknak az appok a kedvenceik. Az alábbiakban felvázoljuk az alkalmazások használatának főbb előnyeit.

Gyorsabb, stabilabb, hordozható

A mobil appok általában véve stabilabbak és gyorsabbak, mintha a böngészőn keresztül használnánk egy alkalmazást. Az appok úgy vannak kialakítva, hogy szükség esetén használni tudják a telefon olyan funkcióit, mint a kamera, a mikrofon vagy pedig a GPS. Másrészt, megtörténhet, hogy a böngésző leáll, újraindul, több ablak megnyitása esetén esetleg véletlenségből egy folyamat közepén bezáródik az oldal, míg az app esetében ez elkerülhető.

Az app sok esetben azért is előnyös, mert lehetővé teszi egy egész sor funkció offline használatát is. Így például, ha letöltünk egy hírfolyamot, vagy egy zenei lejátszási listát, ezeket akkor is tudjuk élvezni, ha éppen olyan helyen tartózkodunk, ahol nincs internetes elérésünk.

Ha mobilos alkalmazást használunk számunkra fontos tevékenységek esetében, mint amilyenek mondjuk a friss hírek, a pénzügyek vagy hasonlók, akkor beállíthatjuk az ún. push értesítéseket. Ez azt jelenti, hogy a mobilunk képernyőjén egy kis kiugró üzenet értesít róla, ha valami új tevékenység történt vagy új hír érkezett olyan témában, ami számunkra fontos.

Egyszóval, a legfontosabb oldalaink esetében hasznos lehet mobil appot használni, mert gyorsabb és gördülékenyebb. Amire érdemes odafigyelni, hogy ne telepítsünk le túl sok alkalmazást, mert a telefon memóriája telítődik és a készülék esetleg lassabban fog működni.

Hirdetés
Hirdetés