Hirdetés
Hirdetés

Az okosórák egyre nagyobb figyelmet kapnak

| 2023. 01. 25. | 14:03:00
XXX
Az okosórák egyre nagyobb figyelmet kapnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 2010-es évek elején robbantak be igazán a köztudatba az okosórák, amelyek már nem csak az időt tudták nekünk megmutatni, hanem az érintőképernyő segítségével a megjelenését is tudtuk változtatni, valamint mérte a pulzusunkat, számolta a megtett lépéseinket és jelzett, ha valamilyen üzenetünk érkezett.

Az okosórák hamarosan leváltják a telefonokat?

A kérdés elsőre meghökkentőnek tűnhet, de már egyáltalán nincs messze az a fejlettség, hogy a válasz erre határozott “igen” legyen, sőt, néhányan már most is többet használják az órájukat a mindennapokban, mint a telefonjukat. 

Persze ehhez még mindig szükség van egy hozzácsatlakoztatott okostelefonra, de az irány abszolút az “önállóság” elérése. Elég megnézni a hellowatch.hu okosóráit és máris láthatjuk, hogy a legújabb modellek mennyi funkcióval, szolgáltatással és újdonsággal rendelkeznek.

Eleinte csak egy egyszerű kiegészítő volt az okosóra is (hagyományos társai ma is ebbe a kategóriába tartoznak): a 2010-es évek okoseszközei mutatták az időt, számolták a lépéseinket, jeleztek bejövő hívás esetén, mindezt egy érintőképernyőn tudtuk vezérelni. Ez akkor hatalmas újdonságnak és fejlődésnek számított, mára ezek a funkciók alapelvárássá váltak egy okosóra esetében. 

A mai modellekben rengeteg alkalmazás érhető el, szinte teljes mértékben kiválthatjuk az okostelefon használatát: kommunikálhatunk az órán keresztül szóban és írásban is, zenét hallgathatunk, monitorozhatjuk a sportteljesítményünket és beépített kamerájának köszönhetően már fotózhatunk is. 

Természetesen összteljesítményben még elmaradnak az okostelefonoktól, pláne, ha a kamerákat nézzük, de már ott kopogtatnak az ajtón és hamarosan teljesen önálló eszközzé válnak és a telefonok alternatíváját fogják jelenteni.

Nemcsak a belseje figyelemre méltó, hanem a külseje is

A mai okosórák már sokkal inkább egy csuklón hordott mini számítógépek, hisz annyi minden funkció fér el egy mindössze pár centis szerkezetben. Persze a belső nem minden, és már ránézésre láthatjuk, hogy egy okosóra korántsem annyiról szól, hogy hasznos funkciói miatt vegyünk egyet, ennél sokkal többet nyújt. 

Mindenki megtalálhatja a stílusához illeszkedő modellt, találhatunk klasszikus, a hagyományos órákra hasonlító változatot is, de vannak sportosabb, szilikonszíjas eszközök is, valamint a luxuskategória is képviselteti magát. 

Az egyik nagy előnye ezeknek az eszközöknek, hogy az egész megjelenése könnyen megváltoztatható a hozzá kapható kiegészítők segítségével. A képernyő, a központi elem könnyen kivehető a szíjból és ha rendelkezünk pótszíjjal, csak áthelyezzük és máris egy teljesen más okosórát kapunk.

Vásárlásnál legyünk alaposak

Nehéz megtalálni az ideális okosórát, mivel rengeteg gyártóval és modellel találkozhatunk, amelyek mind egyedi formával, mérettel, megjelenéssel és funkcionalitással rendelkeznek. 

Szánjunk elegendő időt a keresésre, olvassuk el felhasználók véleményét, nézzünk tesztvideókat, hogy a megfelelő döntést tudjuk meghozni.

Hirdetés
Hirdetés