Hirdetés

Költözik a világ legnépszerűbb torrentoldala

2013.04.09. 13:37

Költözik a világ legnépszerűbb torrentoldala

Debreceni letöltők, nem kell kétségbe esni, a hatóságok csak csatát nyertek, nem háborút!

Hirdetés

Hirdetés

Megint új címre költözik a világ legnépszerűbb torrentoldala: a Pirate Bay egy grönlandi webcímre költözött, mivel tudomására jutott, hogy a hatóságok le akarták foglalni korábbi, svéd címét, írja az Origo.

A Pirate Bay nem először változtatja meg internetes címét: 2012-ig a Piratebay.org webcímen működött, ekkor azonban a svéd Piratebay.se domainre költözött át, hogy az amerikai hatóságok ne tudják elvenni hivatalos címét. A .org webcímeket ugyanis amerikai szervezet felügyeli, míg a .se végződésű címekkel kapcsolatban csak a svéd hatóságok intézkedhetnek.

Miután a világ legnépszerűbb kalózoldalának alapítóit bíróságon elítélték, majd letöltendő börtönre ítélték, a Pirate Bay üzemeltetése ismeretlen személyek kezébe került. A Torrentfreak kalózblog beszámolója szerint a jelenlegi működtetők azért költöztették a PirateBay.gl című grönlandi domainre az oldalt, mert tudomásukra jutott, hogy a svéd hatóságok el akarják venni tőlük svéd webcímüket.

Az új webcímnek köszönhetően a kalózszájt ideiglenesen olyan országokban is elérhetővé vált, ahol egyébként az oldal blokkolására kötelezték az internetszolgáltatókat.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés