Hirdetés

Hirdetés

Megkapta a Digi! Jön a negyedik mobilszolgáltató

2014.10.30. 18:19

Megkapta a Digi! Jön a negyedik mobilszolgáltató

A kiíró szerint ettől a piacon majd felpezsdül az élet.

Hirdetés

A Digi Kft. átvette a hang- és adatátvitelre is alkalmas frekvenciák használatához és hálózatok üzemeltetéséhez szükséges rádióengedélyt, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) október 16-án aláírta a céggel a hatósági szerződést. A Digi Kft. az 1800 megahertzes frekvenciatartományban 10 MHz-nyi blokk használati jogát nyerte el 20 évre 10 milliárd forintért az NMHH pályázatán. A szolgáltató október 21-én kapta meg a frekvenciakijelölést, amely alapján az elnyert frekvenciatartományban hang- és adatszolgáltatásra is alkalmas rádióhálózatot telepíthet. A Digi az október 29-én az NMHH-tól átvett rádióengedély birtokában az eddigi három mobilhálózat mellett egy új, negyedik hálózat üzemeltetésére szerzett jogot.

A többiek is nyertek frekvenciát

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság összesen 130,6 milliárd forintért értékesítette szélessávú mobil-adatforgalomra alkalmas frekvenciakészletét a májusban kiírt pályázaton, amelynek nyerteseit szeptember 29-én hirdették ki. A Digi Kft. mellett a Magyar Telekom három frekvenciacsomagra nyert használati jogosultságot, összesen 58,65 milliárd forintért, a Telenor egy frekvenciacsomagot kapott 31,725 milliárd forintért, a Vodafone két frekvenciacsomagot nyert el 30,225 milliárd forintért. A szolgáltatók 2034-ig jogosultak használni a frekvenciákat.

A Telekom elsőként vette át október 17-én a szükséges engedélyeket, és másnap már használatba is vette az elnyert frekvenciákat. A másik két szolgáltatóval, a Telenorral és a Vodafone-nal még folynak az egyeztetések. A hatóságnak a pályázati eredmény közzétételétől számítva 50 napja van  szerződést kötni a nyertes szolgáltatókkal.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés