Hirdetés

Hirdetés

Végre! Ellepte a Facebookot a költészet

2013.12.17. 08:11

Végre! Ellepte a Facebookot a költészet

Coelho- és Müller Péter-idézetek helyett. Legyen divat az irodalom! Hajrá, Debrecen!

Hirdetés

Nem félmondatok, nem strófák, nem szövegkörnyezetből kiragadott okosságok és élet önsegítő életbölcsességgé silányított részletek, hanem teljes, valódi költemények sorakoznak ismerőseink Idővonalán. Immár visszakövethetetlen, honnan és kitől indult a kezdeményezés, de jól jött és így, karácsony előtt igazán szívet melengető.

Ha kedveled a verset, ajánlok egy költőt, akinek a versét neked kell föltenned. Nem baj, ha nem ismered, ott a Google, és azt a művét tedd fel, amelyik a legjobban tetszik. Írd mellé a szabályokat is, hadd terjedjen a játék, teljen meg a Facebook költészettel! – szól a felhívás. Az ötlet hátterében az a felismerés áll, hogy a közösségi oldalt szinte megfertőzték a Coelho-, Müller Péter-, Oravecz Nóra- és Wass Albert-idézetek, terjednek Osho tanításai, Márai Sándor örökbecsű sorai, ám minden csak az egészből kiragadott rész, ami ilyen formában elértékteleníti az irodalmat, a filozófiát, az ezotériát.

Annyi dolgunk van tehát, hogy posztolunk egy verset, majd figyeljük a lájkokat, és ismerőseinknek is ajánlunk egy szerzőt. Ráfér az irodalomra a népszerűsítés.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés