Hirdetés

Hirdetés

Azért rabolt, mert börtönre vágyott

2014.06.10. 13:30

Azért rabolt, mert börtönre vágyott

Kint se lakása, se munkája, muszáj visszamenni.

Hirdetés

Szombaton szabadult legutóbbi büntetéséből, de még aznap késsel kirabolt egy dohányboltot Zalaegerszegen egy egykori sportoló; hétfőn előzetes letartóztatásba helyezték - tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

Pirger Csaba elmondta: a Vas megyei Halogyból származó 55 éves férfi szombat reggel tért be egy zalaegerszegi belvárosi dohányboltba. Kést fogott az eladóra, hogy a bevételt követelje. A pult mögött lévő alkalmazott 150 ezer forintot adott át a rablónak, de közben sikerült megnyomnia a riasztó gombját. Néhány perc alatt a helyszínre értek a biztonsági szolgálat munkatársai, a férfi meg sem próbált elszökni előlük.

Az ügyészségi szóvivő elmondta: a férfi - aki fiatal korában sikeres súlyemelő volt - azt mondta a kihallgatásán, hogy vissza akart kerülni a börtönbe. Ezt azzal indokolta, hogy lehetetlen élethelyzetbe került, nem volt munkája, lakhatása sem volt megoldva, és szerinte már csak a börtönben képes "emberi módon" élni, és ott dolgozni is tud.

A férfi a sportolói karrierje lezárultával sodródott a perifériára. Nyolc évet töltött már börtönben, halált okozó testi sértés, zsarolás és garázdaság miatt. Egyik büntetéséből május 29-én szabadult, de még aznap újabb szabálysértést követett el, ezért tíz nap elzárásra ítélték. Ebből a büntetéséből múlt szombaton szabadult, s ezt követően vásárolt Zalaegerszegen egy késkészletet, hogy azzal raboljon.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a bűnismétlés veszélye miatt hétfőn elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Hirdetés

Hirdetés