Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben újabb bírót vetettek börtönbe!

2014.06.19. 12:54

Az ügyészég szerint jó pénzért nem volt éppen szigorú...

Hirdetés

Tíz év börtönbüntetésre ítélte nyolcrendbeli vesztegetés miatt N. Norbert volt Csongrád megyei tanácsvezető bírót a Debreceni Törvényszék csütörtökön. A törvényszék a vádlottal szemben több mint hárommillió forint vagyonelkobzást rendelt el, tíz évre eltiltotta az egyetemi diplomájához kötött foglalkozás gyakorlásától és nyolc évre a közügyek gyakorlásától.

A delmagyar.hu írása szerint N. Norbert ügye összefüggésben volt azzal a botránnyal, amelyben még 2011-ben őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték K. Zoltán szegedi sztárügyvédet. Ő egy kiemelt jelentőségű, 650 millió forintos adócsalási ügyben ajánlotta fel segítségét az ügy egyik előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottjának. Kétmillió forintért vállalta a férfi szabadlábra helyeztetését, aki az ajánlattétel után valóban szabadult.

K. Zoltánt előbb befolyással való üzérkedéssel, majd hivatali vesztegetéssel gyanúsították meg, előbb előzetes letartóztatásba helyezték, majd hamarosan kapcsolatba hozták N. Norberttel is, aki a fenti ügyben másodfokon eljáró 3 tagú testület tanácsvezető bírója volt. A vádat képviselő Szegedi Nyomozó Ügyészég szerint a bíró az ügyvédtől kenőpénzt fogadhatott el a felmentő ítéletért.

Az ügyészség szerint az elsőrendű vádlott N. Norbert és K. Zoltán szegedi ügyvéd ezen kívül is együttműködtek abban, hogy az ügyvéd védenceire nézve kedvező bírósági döntések szülessenek. Ezt 8 konkrét esetben állapították meg.

Az ügyet elfogultság miatt tárgyalták Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés