Hirdetés

Hirdetés

Ilyen ítélet is van: jóvátételi munka

2014.04.14. 15:20

Berágott a telefonfülkére, negyven órát kapott érte.

Hirdetés

Gyorsított eljárásban negyven óra jóvátételi munkára kötelezett a bíróság egy debreceni férfit, mert megrongált egy utcai telefont - közölte a hajdú-bihari főügyész.

Jónáné Pocsai Edit közölte: a Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt bíróság elé állította T. V. B-t. A férfi Debrecenben egy közterületen álló fülkében akart telefonálni, de műszaki hiba miatt nem tudott hívást kezdeményezni, a pénzét pedig a készülék nem adta vissza. Dühében a telefonkagylóval körülbelül öt percen keresztül nagy erővel verte a készüléket.

A Debreceni Járásbíróság - az ügyészi indítványnak megfelelően - a büntetlen előéletű gyanúsítottat negyven óra jóvátételi munkára kötelezte, és elrendelte pártfogó felügyeletét. A döntés jogerős - tette hozzá a főügyész.

Jónáné Pocsai Edit a bírósági döntés hátteréről elmondta: a jóvátételi munka tavaly július óta alkalmazható intézkedés. Az elkövető választhat, hogy állami vagy önkormányzati fenntartású intézménynél, közhasznú jogállású civilszervezetnél vagy egyháznál, illetve a részükre, a közösség javára végzi a munkát. Ha az elkövető egy éven belül megfelelően igazolja a munka elvégzését, megszűnik a büntethetősége, ellenkező esetben a bíróság büntetést szab ki rá.
 

Hirdetés

Hirdetés