Hirdetés

Hirdetés

Pestisrácok: a maffia havi fizetést adott egy debreceni rendőrnek

2013.06.04. 18:01

Pestisrácok: a maffia havi fizetést adott egy debreceni rendőrnek

A Fidesz által támogatott portál a debreceni szálról is ejt néhány szót.

Hirdetés

Ha hinni lehet a pestisracok.hu portálnak – írja az Index –, akkor a bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekményekkel vádolt Vizoviczki Lászlót azért engedték ki a múlt héten az előzetes letartóztatásból, mert magas rangú rendőrökre vallott. És miért ne lehetne hinni? A Fidesz-frakció által anyagilag támogatott GerillaPress Kft. kiadványa szerint Vizoviczki megtört a kaposvári börtönben, és terhelő vallomást tett azokra a rendőrökre, akiket lefizetett, hogy a 40-50 fővárosi szórakozóhelyét békén hagyják, illetve a konkurens szórakozóhelyeket razziákkal hozzák lehetetlen helyzetbe. A lap úgy tudja, hogy Vizoviczki a rendőri zaklatást arra is felhasználta, hogy mélyen áron alul megszerezze a kiszemelt üzletet, írja az Index.

Magyarország eddigi legnagyobb maffia-ügyében vádolt Vizoviczki a pestisrácok által idézett vallomásából kiderül, 2006-tól fizetett le rendőröket. „Külön munkatelefonok szolgálták a kapcsolattartást. A SIM-kártyákat is havonta cserélték. Soha nem találkoztak négy fal között, hogy ne lehessen őket lehallgatni". Testőrével, V. Istvánnal küldte a vesztegetési pénzeket a rendőröknek.

Hogy mennyit fizetett Vizoviczki, arra a lap szerint egészen különböző válaszok léteznek, attól függően, ki mennyit ért meg nekik. A főrendőrök évi hat-hét millió forint körüli fizetésük mellé súlyos pénzeket kaphattakv Volt olyan debreceni rendőr, K. Gyula, akit Vizoviczki emberei, akik maguk is rendőrök voltak korábban (I. András, H. Imre) előbb nagy értékű italokkal halmozták el hálájuk jeléül, majd 2011 májusától havonta 100 ezer forintot adtak neki, egy évvel később kétmilliót kínáltak neki.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés