Hirdetés

Hirdetés

Sikeres bokszoló lépett a bűn útjára

2014.06.21. 17:44

A Bors úgy tudja, Debrecenben is bűnöztek.

Hirdetés

Európa-bajnoki bronzérmes bokszolót helyeztek előzetes letartóztatásba, a rendőrség szerint a fiatalember is tagja annak a bandának, amely prostituáltakat rendelő kuncsaftokat rabolt ki – írja a Bors.

A magyar ökölvívás egyik ígéretének tartották azt a 21 éves férfit, akit most súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsít a rendőrség – tudta meg a lap. A fiatalember ötödik helyezést ért el junior világbajnokságon, bronzérmet az Európa-bajnokságon, többszörös diákolimpiai és magyar bajnok. Most előzetes letartóztatásban várja sorsa alakulását.

A bokszolót és egyik társát június 2-án fogták el a Terrorelhárítási Központ kommandósai. Egy nappal korábban egy szarvasi férfi tett bejelentést arról, hogy a társaság kirabolta őt. A Bors információi szerint az áldozat prostituáltak hirdetéseit tartalmazó weblapokról rendelt magának két örömlányt, de azok nem egyedül érkeztek a lakásához. A 17 és 18 éves lánnyal volt a fiatal boxoló és kigyúrt társa.

A férfit megverték, fegyvert, vagy annak látszó tárgyat nyomtak a fejéhez és pénzt követeltek tőle. Ezután elvitték egy bankautomatához is, ahol 160 ezret vetettek fel vele. A rendőrség gyanúja szerint a társaság Debrecenben, Békés-szentandráson és Szolnokon is követett el hasonló bűncselekményeket. A rendőrség fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt nyomoz. A bokszolót és társát június 2-án, míg egy harmadik társukat június 17-én fogták el.

Hirdetés

Hirdetés