Hirdetés

Sorsoltak! A Miskolcnak kötelező a felsőházba jutni!

2018.09.17. 16:14

Sorsoltak! A Miskolcnak kötelező a felsőházba jutni!

A bajnoki ezüstérmes jutott nekünk a nagyok közül.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Vízilabda-szövetségben hétfő délben elkészítették a férfi vízilabda E.ON OB I 2018/19-es bajnokságának csoportbeosztását. Ahogy a mögöttünk hagyott két idényben, úgy ezúttal is két nyolcas csoportra osztották a 16 egyesületből álló mezőnyt, a nyolcas csoportok első négy helyezettje a felsőházi, a második négy az alsóházi középszakaszban folytatja a küzdelmeket.

Az A jelű nyolcasban szerepel a bajnoki címvédő Ferencváros, a BL-ben főtáblás, az OB I-ben bronzérmes Eger, az ötödik helyezett, Euro-kupa-induló BVSC, a Honvéd, valamint a Pécs, a Szentes, a Szombathely és a KSI.

A B-csoportban a bajnoki ezüstérmes, BL-főtáblás Szolnok, az OSC, és az Euro-kupáról lemaradó, a többek között a világbajnok Bedő Krisztiánnal erősítő Miskolc, valamint a Debrecen, a Kaposvár, a Vasas, a Tatabánya, és a Benedek Tibor edzette UVSE található.

A csapatokat az előző bajnokság végeredménye alapján, párosával sorolták be a csoportokba. A férfi élvonal küzdelmeinek lebonyolítása megegyezik az előző szezonbelivel: a 16 klub az alapszakaszban két nyolcas csoportban játszik körmérkőzéses rendszerben, majd a középszakaszban a csoportok 1–4. és 5–8. helyezettjei mérkőznek egymással, aztán következik a rájátszás az 1–4., az 5–8., a 9–12. és 13–16. helyekért. Az alapszakasz a tervek szerint október 3-tól 2018. február 23-ig tart, a középszakasz 2018. március 2-től április 24-ig, a rájátszás pedig május 1-jén kezdődik. 

A-csoport:
FTC-Telekom
ZF-Eger
BVSC-Zugló
RacioNet-Honvéd
PVSK-Mecsek Füszért
Metalcom-Szentes
AVUS Szombathely
KSI

B-csoport:
Szolnoki Dózsa
A-Híd-OSC Újbuda
PannErgy-Miskolci VLC
Debreceni VSE
Kaposvári VK
VasasPlaket
Tatabányai VSE
UVSE
vízilabdapóló

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés