Hirdetés
Hirdetés

Húszmillió forintot adományozott a BorsodChem a védekezéshez

| 2020. 04. 17. | 19:55:00
A miskolci és a kazincbarcikai kórházat is támogatta a cég.
Húszmillió forintot adományozott a BorsodChem a védekezéshez
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az új koronavírus-fertőzés elleni védekezés határozott és gyors, ugyanakkor megfontolt intézkedéseket tett szükségessé a kazincbarcikai székhelyű BorsodChem esetében is. A társaság a munkavállalók egészségének védelme és a biztonságos üzemvitel érdekében már a járvány korai szakaszától kezdve a mai napig számos átfogó, megelőző intézkedést tett, azokat szükség szerint tovább szigorítja és terjeszti ki, igazodva a fennálló járványügyi helyzethez – olvasható a cég április 17-i közleményében.  A BorsodChem felelős foglalkoztatóként nemcsak a munkavállalók egészségének megőrzésére fordít kiemelt figyelmet, hanem elkötelezetten segíti a helyi közösségeket is. 

A társaság a rendkívüli veszélyhelyzetre való tekintettel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház különleges eszközbeszerzését 15 millió forint, míg a kazincbarcikai városi kórház tevékenységét 5 millió forint adománnyal támogatta. 

A BorsodChem ezen túlmenően a járvány okozta veszélyek mérséklése érdekében közel 10 ezer liter, saját gyártású hypo-oldatot ajándékozott fertőtlenítési célokra egészségügyi és szociális intézményeknek, valamint a környező települések önkormányzatainak. A társaság továbbá az ipartelepeinek helyet adó települések önkormányzatai, valamint kulcsfontosságú partnerei részére eddig mintegy 10 ezer darab szájmaszkot adományozott.

Hirdetés
Hirdetés