Baleset következtében elhunyt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő

Borsodihir.hu

2020.07.10. 11:15

Baleset következtében elhunyt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő
Koncz Ferencet életének 61. évében érte a halál

A fideszes honatya korábban nyolc éven át volt Szerencs polgármestere.

Hirdetés

Motorbalesetben életét vesztette július 10-én Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés korábbi alelnöke, Szerencs város korábbi polgármestere.
Úgy tudjuk, hogy Koncz Ferenc július 10-én, a délelőtti órákban közlekedési balesetet szenvedett Bekecsen, ahol egyelőre ismeretlen okból ütközött egy éppen megforduló autóval.

Koncz Ferenc politikai pályafutása még 1990-ben kezdődött, húsz éven át volt szerencsi önkormányzati képviselő. 2010-től 2018-ig a város polgármestereként tevékenykedett, megbízatásáról 2018-ban – országgyűlési képviselővé választása miatt – lemondott. 2018-tól Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6., Tiszaújváros székhelyű választókerületének országgyűlési képviselője. Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának tagja, az Éghajlatvédelmi Albizottság elnöke.

2014-ben Szegilong község díszpolgára, 2015-ben a felvidéki Rozsnyó (Szerencs testvérvárosa) díszpolgára lett, 2016-ban az Év Polgármestere kitüntetést vehette át a XXII. Városi Polgármesterek Randevúján, 2019-ben Szerencs díszpolgári címet adományozott neki.

A hírt a Fidesz is megerősítette, a párt a közösségi oldalán tudatta: a képviselőt a frakció saját halottjának tekinti, és osztozik a család fájdalmában.

sárospataki Hegyalja Televízió úgy tudja, az autót Legyesbénye polgármestere vezette. Információik szerint a mentők próbálták újraéleszteni Koncz Ferencet, de sikertelenül. Azt írják, Koncz nem egyedül utazott a motoron, a másik személy állapota válságos (a balesetről kiadott rendőrségi híradás egy sérültről számolt be – a szerk).

balesetSzerencsBekecsFideszgyászelhunytKoncz ferenc

Szóljon hozzá!

Hirdetés