Hirdetés
Hirdetés

Bozótvágóval támadt mostohafiára egy férfi Borsodban

| 2020. 10. 19. | 13:49:00
A sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett.
Bozótvágóval támadt mostohafiára egy férfi Borsodban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szerencsi Járási Ügyészség egy 58 éves férfi ellen. A vádlott korábban elvált feleségétől, azonban egy borsodi kistelepülésen közös tulajdonú házuk van, amit 2019. május közepén ittas állapotban felkeresett. Feltételezte, ott találkozni fog mostohafiával, akivel haragos viszonyban volt, ezért úgy indult el az ingatlanhoz, hogy magával vitt egy 66 cm hosszú bozótvágó kést. A házhoz érve bekopogott, az ingatlanban lakó lánya nyitott neki ajtót, bement a lakásba, ahol a konyhában találkozott mostohafiával, aki az ágyon ült.

A vádlott ekkor megkérdezte tőle, mit keres ott, majd ezután a bozótvágó kés lapjával a mostohafia halántékára ütött, ami vérezni kezdett.

A vádlott kiskorú lánya rászólt az apjára, fejezze be tettét, de ez nem tartotta vissza, közelebb lépett mostohafiához, rákiáltott, hogy takarodjon el a házból. A sértett kérte, hogy nyugodjon meg, el fog menni. A kabátjáért nyúlt, ekkor viszont a vádlott a bozótvágó kés élével a jobb alkarjára csapott. A sértett kimenekült az udvarra, és kiabált, hogy azonnal hívjanak mentőt, mert elvérzik. A vádlott követte, és azzal fenyegette meg, hogy legközelebb elvágja a nyakát. A sértett vágott sérülése miatt műtéti beavatkozás volt szükséges, a 8 napon túl gyógyuló sérülés a jobb alkar izomzatának sorvadásával és a kéz ujjfeszítésének elmaradásával járó maradandó fogyatékosságot eredményezett.

Hirdetés
Hirdetés