Hirdetés

Hirdetés

Hiába vették el a jogsiját, újra volán mögé ült a részeg sofőr

borsodihir.hu

2020.10.01. 10:23

Hiába vették el a jogsiját, újra volán mögé ült a részeg sofőr

Először Tiszaújvárosban állították meg a rendőrök, majd Sajószögeden balesetet okozott.

Hirdetés

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt vádat emelt a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség egy 49 éves férfival szemben, aki miután ittas vezetés miatt intézkedtek vele szemben a rendőrök, a rendőrség épületét elhagyva ismét autóba ült és balesetet okozott. A vádirat szerint a férfi által vezetett gépkocsit május 31-én, késő este állították meg a rendőrök Tiszaújvárosban. Az alkoholszondás ellenőrzés során kiderült, a férfi ittas állapotban vezetett, ezért a rendőrök hiteles légalkoholmérés céljából előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra. A rendőri intézkedés után a férfi vezetői engedélyét elvették.

Miután a rendőrkapitányságról elengedték, a még mindig ittas állapotban lévő férfi visszament a korábbi rendőri intézkedés helyszínén hagyott autójához és azzal Sajószögedre indult úgy, hogy utasként magával vitt egy nőt is.

Sajószöged belterületén a férfi ittassága miatt a gépkocsi sebességét nem az út vonalvezetésének és az útburkolat minőségének megfelelően választotta meg, így egy kanyarban letért az úttestről, és az autóval az út menti bokrok közé hajtott. A balesetben senki sem sérült meg. A férfival szemben ismét rendőrök intézkedtek, melynek során vér- és vizeletmintavétel céljából az orvosi ügyeletre állították elő. A férfi véréből kimutatott alkohol mennyisége több mint háromszorosa volt a büntető törvényben meghatározott határértéknek.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására és pártfogó felügyelet alkalmazására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.
Tiszaújvárosittas vezetésSajószöged

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés