Macséta is előkerült az aszalói vita során

borsodihir.hu

2021.02.26. 09:23

Macséta is előkerült az aszalói vita során
A kép illusztráció.

Garázdaság miatt emeltek vádat egy férfi ellen.

Hirdetés

Hirdetés

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt a Szikszói Járási Ügyészség egy férfival szemben. A vádirat szerint a vádlott egy régi ismerősének az aszalói lakásában villanyszerelési munkákat vállalt. Az előleg átvételét követően a vádlott nem a megrendelő igényének megfelelően végezte el a munkát, ezért a férfi 2020. december 20-án telefonon felhívta a vádlottat és felszólította, másnapra fejezze be az ingatlan elektromos szerelési munkálatait. A vádlott ezt elutasította, és a teljesítésre egy későbbi időpontot jelölt meg, azonban ez nem tetszett a megrendelőnek, ezért szóváltásba keveredtek.

Másnap reggel a megrendelő és az apja autóval a vádlott lakására mentek azért, hogy ott személyesen beszéljék meg a köztük kialakult nézeteltérést.

Miután a megrendelő a járműből kiszállt, vitába keveredett a vádlott lakásából kijövő személyekkel. A hangoskodásra a vádlott is kiment a ház elé, ahol veszekedni kezdtek az ismerősével, de a jelen lévők közbeléptek. A megrendelő visszaült az apja mellé a gépkocsiba, de a helyszínt nem hagyták el. A vádlott a számonkérés miatt annyira feldühödött, hogy visszament a házba, és ott magához vett egy macsétát, majd haragosa után indult. Az utcán a vádlott a macsétát belevágta az autó jobb első ajtajának ablakába, mellyel 25 ezer forint rongálási kárt okozott. A vádlott ezen kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás és a próbaidő idejére pártfogó felüegylet alkalmazására tett indítványt a Szikszói Járásbíróságnak.
Aszalógarázdaság

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés