Bozótvágóval fenyegette a borsodi rendőröket – elítélték

MTI

2021.04.07. 14:42

Bozótvágóval fenyegette a borsodi rendőröket – elítélték

A férfi anyja is bíróság elé állt.

Hirdetés

Hirdetés

Börtönbüntetésre ítéltek egy nőt és egyik fiát, mert a családi veszekedés miatt riasztott rendőrökre támadtak Borsodban, és a fiú bozótvágóval hadonászva fenyegetett járőröket – közölte a központi nyomozó főügyész április 7-én. Keresztes Imre közleménye szerint a rendőröket vasárnap éjjel riasztották egy borsodi családi konfliktus miatt, amelynek során egy férfi megütötte az édesanyját. A kiérkező rendőrök az ittas férfi ellen testi kényszert alkalmaztak és megbilincselték, mert önkárosítással és a családtagjai elleni erőszakos magatartással fenyegetőzött.

A férfi anyja ittasan azzal fenyegette a rendőröket, hogy rájuk támad, ha nem engedik el a gyerekét, a férfi szintén ittas testvére pedig egy bozótvágóval hadonászott, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket.

Az egyik rendőr erre elővette fegyverét, és felszólította a férfit, hogy hagyja abba agresszív magatartásával. A férfi ennek eleget tett. Hozzátette: a nő továbbra is kiabálva követelte, hogy engedjék el a fiát, majd megragadta a rendőr ruháját is, és csak akkor engedte el, amikor észrevette, hogy újabb rendőrök közelednek. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hétfőn elrendelte rendőrökre támadó nő és férfi őrizetét.

Az Encsi Járásbíróság szerdán a nőt jogerősen egy év hat hónap, három évre felfüggesztett, a férfit pedig nem jogerősen két év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.
Szerencsi JárásbíróságHivatalos személy elleni erőszakbozótvágó

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés