Hirdetés

Hirdetés

Megkezdték a feldolgozást a sátoraljaújhelyi dohánygyárban

MTI

2022.08.22. 15:05

Megkezdték a feldolgozást a sátoraljaújhelyi dohánygyárban
(Fotó: Google Earth)

Mérföldkőhöz érkezett a 10 milliárd forint értékű beruházás.

Hirdetés

Megkezdődött a dohányfeldolgozás a Continental Dohányipari Zrt. sátoraljaújhelyi dohánygyárának új előkészítési üzemcsarnokában, ezáltal a társaság csaknem 10 milliárd forint értékű beruházása újabb mérföldkőhöz érkezett – közölte a vállalat augusztus 22-én, hétfőn. A Continental Dohányipari Zrt. 2021 elején kezdett a beruházásba, amely egy három szintes, szintenként 1800, összesen mintegy 5400 négyzetméter alapterületű, modern gépparkkal felszerelt üzemcsarnok kialakítását foglalja magában.

A projekt utolsó fázisaként a társaság szeptember elején leállítja a még üzemben lévő hagyományos dohányvágat-előállítást is végző eddigi dohány-előkészítési gyártósort, és megkezdi a megmaradó elemek teljes korszerűsítését. Az új üzemet a tervek szerint 2022 decemberében adják át – tudatta az MTI.

Nő a kapacitás

A vállalat szerint a teljes átadást követően a gyár dohányvágat-előállítási kapacitása mintegy 25 százalékkal bővül, a betelepített gépek pedig a korábbiaknál jelentősen korszerűbb dohány-előkészítést tesznek lehetővé, ami tovább növeli a Continental Dohányipari Csoport versenyképességét.

A fejlesztés egyúttal azt is elősegíti, hogy további munkahelyeket teremtsen a társaság a régióban.

A Continental Dohányipari Csoport egy független, magyar családi tulajdonban álló magáncég, amely több, Európában működő dohányipari vállalatot egyesít, jelenleg mintegy 700 dolgozót foglalkoztat.

A cégcsoport termékei a magyar piacon országszerte ismertek, az exporttevékenység eredményeként pedig már több mint 30 országban elérhetőek. A cégcsoporthoz tartozik a szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt., ahol a dohány termeltetése mellett a dohánylevél-feldolgozás folyamatáért felelnek, valamint a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár. Ezen felül a cégcsoport Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Continental Dohányipari Zrt. tavaly 56 milliárd forint árbevételre tett szert, a 2020-ban elért 46 milliárd forint után. A társaság 2021-ben 6,3 milliárd forint nyereséggel zárt, 2020-ban pedig 5,9 milliárd forint volt az adózott eredménye.
SátoraljaújhelydohányfeldolgozásContinental Dohányipari Zrt.

Hirdetés

Hirdetés