Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Háromszáz embert elbocsátanak Ózdon

| 2022. 10. 09. | 14:08:00
Töredékére csökkent a medencekereslet Európában.
Háromszáz embert elbocsátanak Ózdon
Hirdetés
Hirdetés

Befagyott az európai medencepiac, decemberig háromszáz embert elbocsátanak a jakuzzikat és medencéket gyártó ózdi Wellisből. „Az energiaválság és a háború kedvezőtlen hatására a korábbiakról töredékére csökkent a medencekereslet Európában, mondhatni erőteljesen befagyott az európai medencepiac. Ezért sajnos háromszáz dolgozónk elbocsátására kényszerülünk az ózdi üzemünkből” – mondta Bálint-Szekeres Enikő, a Wellis Magyarország Zrt. kommunikációs vezetője az RTL Klub híradójának.

A Wellis ózdi gyára 2020 őszén nyitott meg. A kormány 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást ígért, mert a Wellis Magyarország Zrt. azt vállalta, hogy nyolcszáz embert foglalkoztatnak majd Ózdon. Az elbocsátások után háromszázan maradnak. A cég az RTL Klubnak azt mondta, a 3 milliárd forint állami támogatásnak csak egy kisebb részét kapták meg, mert a vállalásaik nem teljesültek.

A leépítésről Janiczak Dávid, Ózd polgármestere csak Facebook-kommentekből értesült. Az RTL Klubnak azt mondta, lesújtotta a hír. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés