Hirdetés
Hirdetés

Óriási elismerés az encsi Anyukám Mondta Étteremnek

| 2022. 11. 03. | 20:41:00
BIB Gourmand díjat kaptak.
Óriási elismerés az encsi Anyukám Mondta Étteremnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Keressük a szavakat, csak valahogy nem találjuk őket – kezdte Facebook-posztjában az Anyukám Mondta Étterem, miután kiderült: BIB Gourmand díjat kaptak.

Idén először Magyarország egészéről közöl étteremlistát (National Selection of Hungary) a MICHELIN Guide. A 2022-es hazai kiadványban ajánlott éttermek kilétét, azon belül pedig a Michelin Csillag vagy BIB Gourmand elismeréseket november 3-án hozták nyilvánosságra. De mi is az a Bib Gourmand minősítést? 1997 óta létezik ez a szimbólumrendszer, az ételellenőrök hozták létre azzal a céllal, hogy az éttermeket inkább ár-érték szerint rangsorolják.

Ha egy étterem BIB Gourmand minősítéssel rendelkezik, akkor mérsékelt árak mellett kiváló minőségű konyhára számíthatunk ott.

Az Anyukám Mondta Étterem tagjai azt írták, mindig is büszkák voltak arra, honnan jöttek, és arra is, mi született egy sokak által "isten háta mögöttnek" becézett kis településen, Encsen. – A családunk és a csapatunk nélkül erről az egészről biztosan álmodni sem mertünk volna soha, hiszen az Anyukám Mondta így, mindenkivel együtt az, ami. És ennek úgy, ahogyan az emberek, Encs és Abaúj ugyanannyira része – írták, hozzátéve, "ennyire még talán sosem volt jó encsinek lenni".

Hirdetés
Hirdetés