Hirdetés
Hirdetés

Egy ideig biztosan rács mögött marad a prügyi díler

| 2023. 02. 10. | 13:57:00
Szolnoki elosztóját is letartóztatták.
Egy ideig biztosan rács mögött marad a prügyi díler
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szerencsi Járásbíróság elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatók kábítószer-kereskedelem bűntettével.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elsőrendű gyanúsított, egy 45 éves prügyi férfi Borsodban kábítószer-értékesítést folytat, amelyet a másodrendű gyanúsítottól, egy 49 éves szolnoki férfitól szerez be. Február 3-án a másdorendű terhelt autóval indult el Szolnokról Prügyre, ahol az eslőrendű terhelt házának udvarán a nyomozóhatóság tagjai elfogták. Az autóban egy táskában összesen 1 kilogramm kristályos anyag volt, míg a prügyi gyanúsított lakcímén a hatóság tagjai mintegy 5 millió forint készpénzt foglaltak le.

A nyomozás eddigi állása szerint a kábítószer hatóanyag-tartalma akár a jelentős mennyiség alsó határát is meghaladhatja.

[Beillesztett cikk: Egy kiló drogot akart venni a 45 éves prügyi férfi]

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankcióra figyelemmel a terheltek esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ráadásul a szolnoki  gyanúsítottal szemben további büntetőeljárás is folyamatban van. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék például azzal, hogy az ügyfélkör felderítését akadályoznák vagy tárgyi bizonyítási eszközöket rejtenének el. Annak is reális a veszélye, hogy kényszerintézkedés hiányában újabb bűncselekményt követnének el. A bíróság mindezeket mérlegelve március 6.ig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés