Hirdetés

Elítélték az újszülöttje halálát okozó felsőzsolcai nőt

borsodihir.hu

2019.04.10. 15:21

Elítélték az újszülöttje halálát okozó felsőzsolcai nőt
A felsőzsolcai helyszínen (Fotó: Police.hu)

Esélyt sem adott a gyermeknek.

Hirdetés

Nem jogerősen 10 év szabadságvesztéssel sújtotta a Miskolci Törvényszék azt a 42 éves felsőzsolcai asszonyt, aki a kerti vécében világra hozta, majd magára hagyta újszülöttjét 2017 májusában. A gyermek meghalt az ellátatlanság következtében.

Az április 10-i elsőfokú ítéletről Horváth Dóra sajtószóvivő elmondta: a vádlott a családjával Felsőzsolcán élt, amikor 2016 őszén eltitkolta a terhességét a családja elől. Testalkata változásait és fájdalmait gyomorbántalmakkal indokolta, de orvoshoz sosem fordult.

– A nőnél 2017 májusában, a hajnali órákban beindultak a szülési fájdalmak, ezért reggel 7 óra körül, mondván, gyomorgörcsei vannak, megkérte férjét és lányát, hogy kísérjék ki a kert végi mellékhelyiségbe. Majd bezárkózott a vécébe, hogy aztán arra kérje a családtagjait, inkább hagyják egyedül. A délelőtti órákban a vádlott a vécében szülte meg a gyermeket, akit nem látott el és ehhez segítséget sem kért senkitől. Az ellátatlan újszülöttet végül az emésztőgödörbe dobta. Az asszony kizárólag ezt követően kért segítséget, mert erősen vérzett. Miután a mentő kórházba szállította, megállapították, hogy néhány órával azelőtt gyermeket szült. Az újszülöttet a rendőrség másnap találta meg az emésztőben – közölte az ítéleti tényállásról. 

A bíróság a vádlottat 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek  A vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, míg az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
emberölésFelsőzsolcaMiskolci Törvényszék

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés