Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyos fegyházbüntetés a vérfertőző borsodi apának

| 2019. 04. 16. | 18:23:00
Közös gyermekei születtek a lányával. Az egyiket a felesége megölte. Másodfokú ítélet Debrecenben. 
Súlyos fegyházbüntetés a vérfertőző borsodi apának
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen 25 év fegyházzal sújtotta a Debreceni Ítélőtábla április 16-án azt a boldvai férfit, aki évekeken át vérfertőző viszonyt tartott fenn a lányával, gyerekeik is született, ám az egyiket megölték. A. B. feleségét a másodfokú bíróság 20 év fegyházbüntetésre ítélte, mert ő volt az, aki az újszülöttet tevőlegesen is elveszejtette. A lányt, aki tudott arról, hogy mi lesz a gyermek sorsa, 2 év – 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönnel sújtotta a táblabíróság.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az apa 2006-tól kezdődően különböző szexuális cselekményekre kényszerítette akkor még fiatalkorú lányát, s ez mintegy 10 éven keresztül tartott. A külvilágtól elszigetelve élő tinédzsert a férfi többször megverte, azt mondta neki, hogy megöli, amennyinben bárkinek szólni mer a történtekről.

A. B.-né – a másodrendű vádlott – 2010 környékén szerzett tudomást a férje és lánya kapcsolatáról, de semmit sem tett ellene. Ebből az erőszakos viszonyból született is egy gyermek 2011-ben, az apa személyét eltitkolták a környezet elől. 

2015 év végén a felnőttkorúvá váló lány ismét várandós lett az apjától. Abortuszra a családnak nem volt pénze, de megtartani sem akarták a gyermeket. így határozták el a megölését, miközben a terhességet megpróbálták eltitkolni. A lány nem járhatott el otthonról, bő ruhákba öltöztették, sőt a hasát is lekötözték.

A fiatal nő végül a családi ház egy szobájában adott életet a babának. A szülésnél az anyja segédkezett, de jelen volt az apa és a velük együtt élő kiskorú gyermekek közül három is. Az újszülöttet A. B.-né kabátba, pulóverbe tekerte és egy táskába rakta, amelyet ágyneműtartóba rakott, majd magára hagyta a kicsit. A baba az elhanyagoltság következtében 4 óra múlva életét vesztette. 

Másnap a lány rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, így derült ki, hogy röviddel előtte szült. A gyermek holttestét a nyomozók találták meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés