Hirdetés
Hirdetés

Gyalogost gázolt el egy férfi Miskolcon

| 2022. 01. 06. | 14:55:00
A rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát.
Gyalogost gázolt el egy férfi Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Miskolci Rendőrkapitányság egy 64 éves sátoraljaújhelyi férfival szemben. A sofőr 2021. június 7-én Miskolcon, Deák Ferenc téren a Kelemen Didák utca irányába közlekedett autójával. A férfi járművével balra kanyarodott, és a zebrán elgázolt egy nőt, aki szabályosan, gyalog haladt át az átkelőhelyen. Az asszony a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – írja a police.hu.

A sofőr megállt a helyszínen, és megpróbált segíteni a sérültnek, valamint megvárta a helyszínen a kiérkező járőröket. A baleseti vizsgálók később – az információk és adatok beszerzését követően – az elkövetőt a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki. A Miskolci Rendőrkapitányság az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy a szabályok betartásával és néhány tanács megfogadásával mindenki biztonságosan hazaérhet:

  • A gépjárművezetők mindig az út és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét!
  • A gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat!
  • A gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat! A gyalogosok nagy kockázatnak vannak kitéve, ha korlátozott látási viszonyok között közlekednek. A veszélyhez hozzájárul, a sötét ruházat, ha lakott területen kívül nem viselnek láthatósági mellényt, és ezáltal szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe. Legyen mindig látható!
  • A járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét! Sokat segít a szemkontaktus, hogy mindenki számára világos legyen ki mit lép.
Hirdetés
Hirdetés