Autóbolondok, Miskolcra!

borsodihir.hu, uni-miskolc.hu

2018.05.20. 11:05

Autóbolondok, Miskolcra!

Lesz látnivaló!

Hirdetés

Hirdetés

Sajtótájékoztatón számoltak a II. Nemzetközi Járműmérnöki és Autóipari Konferencia szervezői az előkészületekről. A május 23. és 25. között tartandó eseményen nem csak érdekes szakmai előadásokkal, illetve állásbörzével várják a szervezők az érdeklődőket, de

kísérőrendezvényként az oldtimer autó- és motorkerékpár-bemutató mellett a miskolci autószalonok is kiállítják a mai kor legkorszerűbb modelljeit.

A hazai járműipar dinamikus fejlődésnek indult az elmúlt években, és ezzel párhuzamosan az iparágban foglalkoztatottak száma is emelkedett. A piaci igényekhez igazodva 2016-ban a Miskolci Egyetem is beindította a  járműmérnöki képzést, hiszen a fejlődő iparág és a hozzá kapcsolódó beszállítói terület egyre több szakembert igényel.

A II. Járműmérnöki és Autóipari Konferencia célja, hogy összefogja mind az egyetemi mind az ipari területek szakértőit, lehetőséget nyújtson a járműmérnök-képzés fejlesztésére, és bemutatkozási lehetőséget biztosítson a területen oktatók, kutatók és céges képviselők számára. A rendezvény kiváló alkalom a nemzetközi kapcsolatok erősítésére is, hiszen nem csak magyarországi oktatási intézmények és cégek vesznek részt rajta, de 12 országból érkeznek szakemberek, hogy tudást és tapasztalatot cseréljenek a konferencia során.

Május 24-én állásbörze keretében az egyetemi hallgatók számos régióbeli céggel – ZF, Shinwa, Fireplace, Észak-Ferr, Bosch, Joyson (Takata) – is találkozhatnak a Díszaulában, hogy megismerjék álláskínálataikat.

Május 23-án és 24-én 9 és 15 óra között, valamint május 25-én 9 és 12 óra között minden órában régi Ikarusz busz indul a Miskolci Egyetemről a Centrumhoz. 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés