Hirdetés
Hirdetés

3 hasznos konyhai ajándékötlet szülői házból kiköltöző fiataloknak

| 2021. 09. 19. | 12:32:00
XXX
3 hasznos konyhai ajándékötlet szülői házból kiköltöző fiataloknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az élet rendje, hogy a gyerekek egyszer csak felnőnek és elkezdik a saját életüket. A családi fészekből való kiröppenés minden fiatal életében jelentős esemény, egyaránt félelmetes és izgalmas. Egy saját háztartásban pedig rengeteg dologra van szükség, többek közt a konyhában is. Ha ezeknek csak a töredékét nem saját zsebből kell finanszírozni, az hatalmas megkönnyebbülés, ezért a költözni szándékozó fiataloknak célszerű olyan praktikus ajándékokat adni, amiknek jó hasznát is veszik. Mint például az alábbiak.

Étkészlet

Étkészletre minden konyhában szükség van, ez tény. Régebben ez a többség számára nem is jelentett gondot, hiszen ballagásra, bérmálásra, esküvőre gyakran ezt adták ajándékba a rokonok, így amikor költözésre került a sor, csak elő kellett szedni a még a dobozban lévő, vadonatúj étkészletet a kamrából. 

Manapság viszont már más világot élünk, egy teljes szett ráadásul nem olcsó dolog, így minden fiatalnak hatalmas segítség, ha ilyesmit kap ajándékba. Ugyanez természetesen vonatkozik az edényekre, evőeszközökre is. Így már nem csak a háztartás számára tud ételt tálalni, hanem vendégeket is nyugodt szívvel fogadhat. 

Leveses- és kínálótálak

Ha már a vendégségnél tartunk: sokkal elegánsabb, ha az ételek nem abban a lábasban, tepsiben vagy serpenyőben kerülnek az asztalra, amiben készültek, hanem szépen feltálalva. Ezért minden konyhába jól jön néhány leveses-illetve kínálótál, kisebb és nagyobb méretben.

Ezek olyan konyhai eszközök, amelyek nem létfontosságúak, így lehet, hogy némely fiatal nem is szívesen költ rájuk, pláne amikor még csak tanulja, hogyan tudja kigazdálkodni a havi megélhetését. 

Pont ezért ajándéknak viszont tökéletesek, hiszen ha már kéznél van, akkor viszont nagyon is jól jön. A Gasztronagykernél kiváló levesestálak kaphatóak, többféle méretben és stílusban. Velük sokkal szebben mutat majd a teríték, mintha egy fazék kerülne az asztalra! 

Konyhai kisgépek

Digitális konyhamérleg, gépi habverő, botmixer, aprítógép, turmixgép… csupa olyan eszköz, mely nélkül lehet ugyan sütni-főzni, ám jelentősen megkönnyítik a munkát. Ez főleg azoknak nagy segítség, akik mögött nem áll még több évtizedes konyhai rutin - márpedig a huszonévesek esetében pontosan ez a helyzet.

Hisz míg egy tapasztalt háziasszony mérés nélkül, “szemmértékre” is tudja, melyik hozzávalóból mennyi kell a süteménybe, kézi habverővel is felveri a tojásfehérjét, és egy késsel is hamar apróra vágja a zöldségeket, addig egy szárnyait próbálgató szakácsnál még nincsenek meg az ehhez szükséges berögzült mozdulatok és tapasztalatok.

A konyhai kisgépek segítségével azonban a főzés és sütés nem a küszködésről fog szólni, és jóval kisebb az esély a kudarcra is. Akinek pedig sikerélménye van, az máskor is örömmel tevékenykedik a konyhában, hogy egyre finomabb és bonyolultabb fogásokat készítsen, amivel a szülőket is meglepheti, amikor vendégségbe mennek hozzá.

Hirdetés
Hirdetés