Hirdetés
Hirdetés

A fűnyíró vásárlás legfontosabb szempontjai

| 2022. 05. 12. | 12:20:00
XXX
A fűnyíró vásárlás legfontosabb szempontjai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor eljön a jó idő, akkor egyre többen jönnek rá, hogy bizony ideje lenne az első fűnyírásnak. Amennyiben szükség van egy új eszközre, abban az esetben van pár szempont, amit vásárlás előtt érdemes figyelembe venni. Nem mindegy ugyanis, hogy benzines, elektromos, esetleg akkumulátoros fűnyírót szerzünk be otthonra. Lássuk, hogy mire érdemes ügyelni a beszerzés során!

A kerti gépek vásárlásának szempontjai

Amikor kültérre keresünk eszközöket, amikkel megkönnyíthetjük a kerti és az udvari munkálatokat, akkor bizony fontos a minőség. Egy fűnyíró esetén például célszerű megfontolni, hogy milyen elvárásaink és igényeink vannak az eszközzel kapcsolatban. Ahhoz ugyanis, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk meg, figyelembe kell venni a kert domborzati viszonyait, méretét, illetve adottságait. Az onlineMárkaboltok akkumulátoros fűnyírói például remek választások lehetnek kisebb és egyenes területeken, ahol nincs szükség nagyobb teljesítményű kerti gépre. 

A már említett kertméret kulcsfontosságú lehet, hiszen ez határozza meg a technológiát és a típust. Léteznek ugyanis Karcher gyomeltávolítós, sima tologatós, illetve szettben kapható eszközök egyaránt. Olyan helyen azonban, ahol a nagyság miatt fontos a teljesítmény, ott bizony a benzines lesz a legjobb választás. Egy városi udvarban, egy nyaralónál azonban bőven elegendő lehet egy elektromos modell.

Miért előnyös az akkumulátoros fűnyíró?

Egy ilyen készülék esetében nem vagyunk kábelhez kötve, ott és akkor használjuk az eszközt, ahol és amikor akarjuk. Remek megoldás szőlőskertekben, ahol sok esetben nincsen áram, vagy csak nagyon le van korlátozva az elérhetőség. Maga a munka azonban szinte teljesen hangtalan, a benzines verziónál legalábbis biztosan halkabb lesz a művelet. Nagy előnyük továbbá a könnyebb súlyuk, hiszen bár az akkumulátort magukban hordozzák, jóval egyszerűbben lehet őket használni, mint például az említett típust. 

Emellett nincs szükség továbbá arra sem, hogy a benzin töltögetésével foglalkozzunk, hiszen csak az akkumulátor töltöttségére kell ügyelni. Ez a kerti gép nem korlátoz bennünket a mozgásban, így egy ilyen eszközzel felszabadultan végezhetjük el a pázsit gondozását. Nem kell továbbá attól sem tartani, hogy elvágjuk a kábelt, esetleg rámegyünk, hiszen itt erre esély sincsen. 

Milyen típusokkal találkozhatunk még?

Persze nem kizárólag hagyományos verziók léteznek, ugyanis egyre több helyen nyernek teret a robotfűnyírók. Az önműködés mellett rengeteg kényelmi funkcióval rendelkeznek, hiszen a beszerelést követően szinte semmire sem kell figyelnünk. A modern technológia tehát hozzásegít bennünket ahhoz, hogy végre jóval több szabadidőhöz jussunk a mindennapok során. 

Bármelyik típus mellett tesszük le a voksunkat, vegyük tehát figyelembe a kert méretét, a domborzati viszonyokat, illetve a különféle adottságokat. Minden terepen más-más kerti gépre lesz szükség, így mivel a beruházás nem kis mértékű, érdemes alaposan átgondolni a fent említett szempontokat.

Hirdetés
Hirdetés