Hirdetés
Hirdetés

A jövő otthonai új technológiákat hívnak életre

| 2022. 08. 10. | 12:18:00
XXX
A jövő otthonai új technológiákat hívnak életre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A változó világ új kihívások elé állítja az emberiséget, hiszen a klímaváltozás, valamint a fosszilis energiahordozók egyre szűkösebb rendelkezésre állása az energiahatékonyságot, a fenntarthatóságot helyezi előtérbe. 

A megújuló energiák, valamint az ezekre épülő építészeti, épületgépészeti megoldások, az okostechnológiák az épületeket használók kényelmét, biztonságát szolgálják, miközben az energiamegtakarítást helyezik előtérbe. 

Okosotthonok a jövőért

Néhány évtizede az okosotthonokat még sci-fi filmbe illó utópiáknak gondoltuk, amelyek majd a távoli jövőben talán megvalósulhatnak, ezzel ellentétben már ma is élvezhetjük az általuk nyújtott előnyöket akár családi házainkban is. A STIEBEL ELTRON hőszivattyúi segítségével otthona, akár új építésű, akár felújítandó, időtállóvá, energiatakarékossá tehető. 

Az okostechnológiák gyártói a folyamatos fejlesztések révén keresik a leginkább felhasználóbarát megoldásokat, segítve a mindennapjainkat. Az okosrendszerek révén a megszokott életvitelünk nem változik, ugyanakkor takarékos energiafelhasználást tesznek lehetővé az automatizálás, optimalizálás révén. 

Zöldenergiák az energiahatékony otthonok szolgálatában

Az egyre emelkedő energiaárak, a hagyományos energiahordozók kimerülése új technológiák kidolgozását, új megoldásokat hívtak életre. A szemléletváltás alapját a megújuló energiaforrások jelentik, erre épülnek a legmodernebb technológiák, hiszen csak ezek használata révén függetleníthetők a háztartások, nagyobb gazdasági egységek a fosszilis energiahordozóktól, az energiaszolgáltatóktól.

A kormányzati támogatásoknak, az egyre többek körében elfogadott környezettudatosságnak köszönhetően a lakosság mind nagyobb hányada fordul a zöldenergiákat alkalmazó technológiák, építészeti megoldások felé. Az innovatív, intelligens épületgépészeti megoldások az otthonok kényelmét, valamint biztonságát szolgálják.

Hatékonyság, fenntarthatóság és innováció

A jövő otthonainak energiaellátását megújuló energiaforrásokból kell fedezni, csak így valósítható meg a fenntarthatóság, az energiafüggetlenség. 

Elektromos áram látja el a háztartások fűtési és melegvíz-előállító, illetve számos más elektronikai berendezését, azonban napjainkban az energiafelhasználás hatékonysága még nem kielégítő. Az innovatív épületgépészeti megoldások erre adnak hathatós megoldásokat nemcsak az épületen belüli energiaáramlás, hanem az energiatárolás és a szabályozás révén is. Ez egészíthető ki napelemek használatával, amely együttesen már a jövő megoldását jelenti. Szükség van az energiafelhasználás optimalizálására az energiaveszteség csökkentése vagy a felhasználás intelligens vezérlése révén.

Kényelem, fenntarthatóság, energiahatékonyság és a zöldenergiák jellemzik a jövő otthonait, amelyet a korszerű épületgépészeti megoldásoknak köszönhetően már ma birtokba vehetünk.

Hirdetés
Hirdetés