Hirdetés
Hirdetés

Betiltaná az olajat a Shell vezére is

| 2018. 08. 11. | 15:12:00
A multik már bevásároltak elektromos töltőállomásokból.
Betiltaná az olajat a Shell vezére is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Angliában 2040-től tiltanák be a fosszilis üzemanyagok használatát, de a zöldek és egyes parlamenti képviselők már egy korábbi időpont mellett kardoskodnak. A Shell vezére támogatja az ötletet - írja a The Guardian cikkére hivatkozva a Piac és Profit.

A 60 éves Ben van Beurden, a 2017-ben 305,1 milliárd dolláros árbevételt és 12,97 milliárd dollárnyi profitot elkönyvelő Royal Dutch Shell vezérigazgatója “üdvözli” azt az ötletet, hogy a tervezett 2040-ről előbbre hozza az angol kormány a fosszilis üzemanyagok betiltását a szigetországban. Ezt több parlamenti képviselő, zöld aktivisták és elemző intézetek is javasolták.

A 24,29 millió eurós éves fizetést felvevő cégvezér a The Guardian brit napilapnak azzal indokolta véleményét, hogy a világos szabályozási környezet megkönnyíti az olyan nagyvállalatok munkáját, mint a Shell, főleg a befektetési döntések terén, másrészt segíti a fogyasztók átállását is az elektromos közlekedésre.

Ez azt jelenti, hogy az olajmultik valamilyen szinten már belátták, az elektromos járművek térnyerése megállíthatatlan, de főleg azt, hogy a vásárlóközönség tisztában van a fosszilis üzemanyagok elégetésének káros voltával, és inkább zöldebb megoldást választana.

Az olajvállalatok stratégiája az, hogy bármilyen is legyen a jövő energiája, azt ők akarják szolgáltatni, akár megújuló az, akár nem. A Shell például azzal válaszolt az elektromos autók térnyerésére, hogy megvásárolt több olyan céget, melyek az eletkromos autók infrastruktúráját adják, vagyis az akkutöltőállomások technológiáját. A BP pedig júniusban 130 millió fontért (nagyjából 171 millió dollárért) vette meg Anglia legnagyobb elektromos autó töltőkkel foglalkozó cégét, a Chargemastert, mely már 6500 töltőpontot üzemeltet.

Hirdetés
Hirdetés