Hirdetés
Hirdetés

Szijjártó Péter Németországból jelentkezett a jó hírrel

| 2020. 12. 16. | 16:15:00
A cívisváros nagy reményeket szőhet a beruházás köré.
Szijjártó Péter Németországból jelentkezett a jó hírrel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A BMW sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonít a Debrecenben megépítendő gyárának, mint eleinte tervezték vagy azt tudni lehetett. Ennek oka, hogy a német autóipari multi, amelyik nagy lépésekkel halad előre az elektromos autógyártás tekintetében, most kizárólagos platformot alakít ki az e-gépjárművek gyártására. Ezt pedig a debreceni autógyártás alapjául is fog szolgálni, vagyis a magyar város kulcspontja lesz a BMW jövőbeni, elektromobiltásra épülő stratégiájának – erről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter beszélt december 16-án a németországi Münchenben, miután találkozott a BMW Group igazgatósági elnökével és a cégcsoport működéséért, a gyártásért felelős igazgatósági tagjával. 

Szijjártó Péter élő bejelentkezésében azt mondta, áttekintették a debreceni gyárépítés előkészületeit (mint ismert, a BMW már megvásárolta a területet a debreceni önkormányzattól). Minden a terv szerint halad, fogalmazott a tárcavezető, így teljesült a gyárterület vállalt infrastruktrurális fejlesztése és régészeti feltárása is. A 400 hektárnyi föld készen áll a belső infrastruktúra és a gyárépítés megkezdésére.

Magyarország a tradicionális autóipari korszakot követően az elektromobilitás terén is a világ vezetői közé tartozhat, köszönhetően péládul a BMW-nek is – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés