Hirdetés
Hirdetés

Miniszteri segítséggel fejlődhet tovább Ózd

| 2022. 02. 08. | 16:03:00
Új munkahelyek teremtése is ott van a városvezető céljai között – ezer új lehetőségről beszélt.
Miniszteri segítséggel fejlődhet tovább Ózd
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere Ózdon járt február 8-án. Janiczak Dávid polgármester, Riz Gábor képviselő, Almási Csaba jegyző, és Csuzda Gábor képviselő társaságában két fontos területet érintettek a megbeszélések során, ami Ózd jövője szempontjából a legkardinálisabb és legfontosabb – számolt be az eseményekről a közösségi médiában a városvezető.

Egyik téma a távozni készülő Johnson Electric utódlása volt, az ott dolgozó 800 munkavállaló jövőbeli lehetőségei, a másik pedig a közelmúltban több évtizedes hiátust pótolandó, elkészült iparterületünk gyárakkal való feltöltése

– írja Janiczak Dávid, aki hozzátette, úgy gondolja, stabil lábakon álló jövőt tervezni erős gazdaság nélkül nem lehet, Ózdot pedig miniszteri segítséggel szeretné újra fejlődő pályára állítani, de tartós, jól fizető munkahelyek biztosítása is ott van a tervei között – 1000 munkahelyet teremtene.

Szijjártó Péter megígérte, hogy az ipari parkot kiajánlják, és befektetőkkel fel fogják tölteni, valamint a Johnson pótlásáról már folynak a tárgyalások. Emellett a Wellis támogatással megvalósuló bővüléséről is tájékoztatott, mely mintegy 100 fős bővülést jelent Ózdon

– írja a polgármester.

A medencegyártással foglalkozó, hazai tulajdonú Wellis Zrt. kapacitásbővítő fejlesztéséhez az állam 625 millió forint támogatást nyújt, így hozzájárulva 100 új munkahely létrehozásához, február 8-án átadták a cég ózdi üzemcsarnokát.

Hirdetés
Hirdetés