Hirdetés
Hirdetés

Újabb határidő az észak-erdélyi autópálya történetében

| 2023. 01. 05. | 19:02:00
A határközeli szakasz tervezés-kivitelezése a cél.
Újabb határidő az észak-erdélyi autópálya történetében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb pályázatot írt ki az észak-erdélyi A3-as autópálya egyik, a román-magyar határ térségében található szakaszának a tervezésére és kivitelezésére a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR). A Bisztraterebes (Chiribis) és Berettyószéplak (Suplacu de Barcau) közötti szakasz tervezésére és építésére pályázó cégek legkésőbb március 15-ig nyújthatják be ajánlataikat – írta az Agerpres hírügynökség Cristian Pistol CNAIR-igazgató Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

A 26,35 kilométeres sztrádaszakasz három völgyhidat, nyolc felüljárót és nyolc hidat is tartalmaz. Ezek egyike a berettyószéplaki víztározó fölött kanyarodva áthaladó 1650 méter hosszú híd, amelynek szerkezetét már az amerikai Bechtel cég megépítette, de a 2013-ban történt szerződésbontás óta nem dolgoztak rajta. Bár 2015-ben egy spanyol-román konzorciumnak ítélték a munkát, az sem folytatta, így velük egy évre rá felbontották a szerződést.

Cristian Pistol igazgató szerint a most kiírt pályázaton nyertes cégnek 24 hónap alatt kell elkészülnie a munkálatokkal, hat hónap jut a tervezésre, 18 pedig a kivitelezésre. A beruházás értéke áfa nélkül 937,53 millió lej (75,274 milliárd forint).

Hirdetés
Hirdetés