Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Online jogi ügyintézés – praktikus, kényelmes

| 2023. 02. 27. | 15:26:00
XXX
Online jogi ügyintézés – praktikus, kényelmes
Hirdetés
Hirdetés

Manapság nagyon sok olyan jogi ügymenet létezik, amelyeket egy képzett ügyvéd segítsége nélkül egyszerűen nem lehet megoldani. A legtöbbünknek azonban sokszor még arra sincsen ideje, hogy a ház körüli teendőkkel végezzen, nem még arra, hogy értékes időt töltsünk az ügyvédi irodába való utazással vagy az ott történő várakozással. 

Az online jogi szolgáltatások - amit például az eKRS is biztosít - viszont minden eddiginél egyszerűbbé tették a szükséges segítségnyújtást. Nincs más dolgunk, mint regisztrálni a rendszerünkbe, és részt venni egy videós ügyfélazonosításon. Ezután pedig 9 ügycsoportban pár kattintással intézhetjük a céges és a magán jellegű jogi ügymeneteket egyaránt, a hatalmas papírkupacok átfésülése és a sivár irodák látogatása nélkül.

Rugalmasság térben

A fentebb említett időbeli rugalmasságon kívül az online jogi ügyintézés legfontosabb előnyei közé tartozik az is, hogy nincsenek helyhez kötött korlátok. Így azok számára például, akik vidéken vagy olyan távoli helyen élnek, ahol nincsen lehetőség jogi tanácsadás igénybevételére, ez a szolgáltatás kiváló alternatívát nyújthat a problémáik megoldására. De azok számára is rendkívül előnyös alternatíva lehet, akik valamilyen fizikai vagy egyéb probléma miatt nem tudják elhagyni az otthonaikat.

Költséghatékony

Az online jogi ügyintézés sokkal költséghatékonyabb alternatívát jelent azok számára, akik pénzt szeretnének megtakarítani az ügyvédi költségeken. Ugyan ezek a szolgáltatások nem helyettesítik 100%-ban a bejáratott irodákkal történő együttműködést, de bizonyos szükséges szolgáltatásokat sokkal alacsonyabb áron tudnak biztosítani. 

Ezért például kiválóan alkalmasak kisvállalkozások és független vállalkozók számára, akiknek jogi segítségre van szükségük, de nem hajlandóak vagy nem tudnak óránként 30-40 ezer forintot kifizetni egy ügyvédi iroda hivatalos segítségéért.

Könnyebb a papírmunka

A jogi papírok kitöltése és visszakeresése nem a legegyszerűbb feladat, különösen akkor, ha nincs jártasságunk jogi területen. Az eKRS online jogi szolgáltatásai azonban lehetővé teszik, hogy a papírmunka gyorsan és egyszerűen történjen. A kitöltött iratokról pedig biztonsági másolat készül, így a későbbiekben bármilyen jogi dokumentum minden probléma nélkül lekérhető.

Átláthatóság

Az online jogi ügyintézés során az ügyfelek nyomon követhetik a teljes folyamatot, és feljegyezhetik az ügy minden egyes részletét, beleértve a számlázási szolgáltatásokat is. Így elkerülhetővé válnak a félreértések, amelyeknek legtöbbször az az eredménye, hogy az ügymenet megoldatlan marad.

Végső gondolatok

Az internet egyre szélesebb körű felhasználásával az online jogi ügyintézés is mindinkább létjogosulttá és hatékony eszközzé válik a jogi problémák kezelésében. Ezért ezt a lehetőséget is mindenképpen érdemes számításba vennünk, ha bármilyen jogi ügymenet intézésében segítségre szorulunk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés