Hirdetés
Hirdetés

Öt évet kapott a fenyegetőző rabló

| 2018. 06. 15. | 17:00:00
Beteg, idős emberre támadt bűntartásaival Borsodban.
Öt évet kapott a fenyegetőző rabló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa a június 14-én döntött annak a vádlottnak az ügyében, akit tavaly júniusban felbújtóként elkövetett rablás bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre ítélt az Ózdi Járásbíróság.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint 2017 januárjában az V. r. vádlott arra bujtotta fel fiatalkorú társait, hogy menjenek be a 81 éves, többféle betegségben is szenvedő sértett házába és vegyék el a pénzét. A vádlottak megegyeztek, hogy bemennek a sértetthez és tőle pénzt szereznek. A sértett háza előtt a szerepeket egymás között felosztották, hárman egy feszítővassal bementek a házba. A fiatalkorúakat felbujtó V. r. vádlott nem ment be a házba, egy másik társával az utcán figyelt.

A vádlottak a sértettet az ágyban találták, ahol lefogták, pénzt követeltek tőle, és veréssel fenyegették. A sértett félelmében 21.000.- forintot átadott a vádlottaknak, akik távoztak a házból, majd a pénzen megosztoztak.

Az ítélet ellen kizárólag az V. r. vádlott fellebbezett enyhítés érdekében.

A másodfokú bíróság az Ózdi Járásbíróság ítéletben megállapított tényekkel és a büntetés mértékével egyetértett. Tekintettel arra, hogy az V. r. vádlott büntetlen előéletű, és három kiskorú gyermek neveléséről gondoskodik, a törvényszék az ítéletet annyiban megváltoztatta meg, hogy az V. r. vádlottnak a szabadságvesztést fegyház helyett börtönben kell letöltenie. 

Hirdetés
Hirdetés